Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

De lente komt eraan: 5 tips om je e-bike lenteklaar te maken.

De lente komt eraan: 5 tips om je e-bike lenteklaar te maken.

Wie houdt er niet van die eerste kraakheldere, frisse lentedagen? Eropuit trekken in dit seizoen kan een van de kleine geluksmomentjes in het leven zijn - en rijden op onze e-bikes is de perfecte manier om de ijspegels van je af te schudden en te genieten van de langere dagen.

Neem het van ons aan: als je rondrijdt terwijl de natuur om je heen weer opbloeit, is er geen ruimte voor stress. Maar we weten hoe het gaat. Na de winter heeft je fiets waarschijnlijk wat extra liefde nodig. Om ervoor te zorgen dat je fiets soepel blijft rijden, hebben we enkele tips voor je op een rij gezet, zodat jouw e-bike klaar is om de warmere, zonnigere dagen te trotseren.

1. Update de software van jouw VanMoof
Tijdens de winter doen we alles op een lager pitje. Dus laten we beginnen bij het begin – zorg dat jouw e-bike up-to-date is met onze laatste software. Dit duurt helemaal niet lang en als het eenmaal gedaan is, rijd jij met ons huidige besturingssysteem, waardoor je weer minder kans hebt om in de problemen te komen. Stel het updaten dus niet uit - je verdient het nieuwste en beste dat we te bieden hebben.

2. Maak je fiets schoon
Onze volgende tip lijkt misschien logisch, maar dingen kunnen een beetje, nou ja ... roestig worden na de winter. Zorg ervoor dat je af en toe al het vuil van je fiets haalt. Een vochtige doek doet wonderen. Vergeet niet om in al die hoekjes en gaatjes te komen waar het vuil zich makkelijk kan ophopen. Als de zon schijnt, moet jouw fiets hetzelfde doen.

3. Draai losse onderdelen vast
Nadat je jouw e-bike een schoonmaakbeurt hebt gegeven, is het tijd om de bouten, moeren en spatborden te checken. Een onderhoudsroutine is een must, omdat bepaalde onderdeeltjes na verloop van tijd vaak los kunnen raken. Gebruik je toolbox om alles veilig vast te draaien en op de juiste plek te houden. Dat betekent niet dat je ze té strak moet aandraaien - dit kan namelijk net zo gevaarlijk zijn als het hebben van losse onderdelen. Zoals de meeste dingen in het leven, draait ook dit om een goede balans.

4. Zorg voor een volle accu
Als je buiten in het zonnetje bent, wil je rijden en rijden en rijden. En nog meer rijden. Dit wordt wat lastig met een fiets die niet is opgeladen. Zorg ervoor dat je jouw accu oplaadt totdat het lampje groen wordt. Zo voorkom je dat je tijdens het perfecte voorjaarsuitje ineens zonder accu verder moet.

5. Verbind je e-bike met de app
Onze laatste tip gaat over Apple Find My (voor alle e-bikes vanaf 2021). Zorg ervoor dat jouw e-bike hiermee verbonden is. Daardoor heb je nooit meer paniek als je jouw fiets ergens achterlaat en je je niet precies meer kunt herinneren waar dat ook alweer was…

Onze laatste wijze woorden? Probeer eens een lagere snelheidsinstelling uit, zodra de lente begint. Het kan heel ontspannen zijn om wat langzamer te rijden en alles in je op te nemen - dus kom maar door met die zonnestralen op je gezicht en geniet van langer rijden (zo doe je ook langer met je accu!). Je kunt de instellingen aanpassen in de VanMoof-app. Geef het een kans en geniet van je lenteritjes!

Bekijk onze FAQ’s voor meer tips om je fiets in topconditie te houden.