Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Rider Stories

Mijn fietsrit van 14 minuten in San Francisco

Nadat ze vorig jaar van Montreal naar San Francisco verhuisde, had Delphine moeite om met haar fiets de heuvels van haar nieuwe thuisstad te beklimmen. We bespraken hoe de Electrified X2 ervoor zorgt dat ze toch de stad kan doorkruisen en maakten een ritje van de haven naar haar huis - dat zich op de top van een klassieke SF-heuvel bevindt.

Je vond het in eerste instantie best moeilijk om in je nieuwe stad van A naar B te komen. Hoe kwam je terecht bij de Electrified X2?

Ik heb geen rijbewijs dus ik was altijd aangewezen op het openbaar vervoer, of ik wandelde of fietste. Toen ik hierheen verhuisde was ik van plan om alles met het openbaar vervoer te doen. Maar ik kwam er al snel achter dat het openbaar vervoer hier net iets anders werkt dan in Montreal – je kunt niet helemaal op de vertrektijden vertrouwen. Dus ik had toch een nieuw vervoersmiddel nodig.

In SF vind je veel tech-bedrijven en veel mensen zijn met elektrisch vervoer bezig, dus daar dacht ik al snel aan. Ik heb bijvoorbeeld naar elektrische scooters en elektrische deelfietsen gekeken die je kunt huren. Best een goede oplossing als je ze niet dagelijks hoeft te gebruiken.

Maar omdat ik elke dag naar mijn werk reis, was dat toch niet zo handig. Ik wil niet elke ochtend op zoek moeten naar een fiets, zeker niet tijdens de spits. Dat is pure tijdverspilling. Dus het was logischer om toch voor een eigen fiets te gaan, waarvan ik zeker weet dat ik er altijd op kan vertrouwen. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dan nog steeds dat je fiets wordt gestolen – mijn collega is al vier fietsen kwijtgeraakt in een jaar – maar met de Peace of Mind-dekking hoefde ik me daar gelukkig geen zorgen over te maken.

"Ik wil niet elke ochtend op zoek moeten naar een fiets, dat is pure tijdverspilling. Een eigen fiets voor mijzelf voelde dus als een logische keuze."

En die supersteile heuvels, hoe zit het daarmee?

De heuvels hier in de buurt zijn heel heftig! Voor mijn huis is er één mega-helling – zelfs als je omhoog loopt vormt die een uitdaging. Gelukkig kan ik nu gebruikmaken van de Turbo Boost. Als ik terugfiets vanaf mijn werk kan ik gewoon op een knopje drukken, en kost het me geen enkele moeite om die heuvel op te komen.

Maar is gaat niet alleen om die helling. San Francisco is naar Amerikaanse maatstaven relatief klein, maar het kan toch behoorlijk uitdagend zijn om van de ene wijk naar de andere te komen. Als je van Noe Valley naar North beach gaat, kom je flinke hellingen tegen. Nu ik een e-bike heb ligt de stad voor me open – geen heuvel die mij nog tegenhoudt!

"Een e-bike maakt de stad toegankelijker, geen heuvel die mij nog tegenhoudt!"

Delphine is riding a Thunder Gray Electrified X2.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.