Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Rider Stories

Mijn rit van 48 minuten in New York

Wie loopt er bij een autodealer naar binnen, en loopt vervolgens naar buiten met een fiets? David Shinn. Drie jaar geleden stapte bouwvakker David op zijn eerste Electrified S, en de rest is geschiedenis. Zijn hele gezin rijdt nu op een VanMoof-fiets, en hij heeft die van hem inmiddels verruild voor een S2. Wij fietsten met hem mee op zijn rit met de Electrified S2 naar werk. We begonnen in Brooklyn, en fietsten over de Williamsburg-brug naar Midtown Manhattan.

Je liep bij de autohandelaar naar binnen, dus je was duidelijk op zoek naar een auto. Waarom ging je toch voor de fiets?

Er was een fiets op een van de autorekken gemonteerd, en ik was meteen ondersteboven van het ontwerp. Ik dacht zelf dat het een nieuw product van de autofabrikant was, maar het personeel stuurde me vervolgens door naar VanMoof. Fietsen is de laatste jaren enorm populair geworden in New York, maar omwille van mijn werk moet ik vaak gereedschap meenemen en dat lukt niet altijd met de fiets of het openbaar vervoer.

Dus ik heb nog steeds een auto nodig, maar ik ben het rijden, de benzine, de boetes en de files zat. Ik haat files. Als je fietst heb je geen last van de file, dan ben je alleen en rolt de wereld zo aan je voorbij. Dus zolang ik me niet bezig hoefde te houden met het verkeer, heuvels op- en afrijden geen probleem vormde en ik ook nog eens sneller was dan met de auto, was ik verkocht.

Na mijn bezoek aan de autodealer ben ik naar de VanMoof brand store gegaan, en heb ik een proefrit gemaakt... en daar heb ik hem meteen gekocht. Het strakke design, de geïntegreerde verlichting en de verbinding met mijn smartphone deden het voor mij. Ik ben nogal tech-savvy. Ik hou van producten die nieuw zijn, die net een beetje anders dan anders zijn.

"Ik was niet eens op zoek naar een fiets – maar deze trok meteen mijn aandacht, zo mooi vond ik hem. Ik was op zoek naar een auto bij een autodealer, en ik kocht een fiets."

Je zei het al eerder, maar toen we met jou door de stad reden werd het nogmaals bevestigd. Je bent een echte powerfreak.

Ik hou van adrenaline. Ik bedoel, de enige jongens die me bij kunnen houden hebben spandex aan. Ze zien eruit als echte professionals in hun outfit, maar ik doe hetzelfde, in mijn normale kleren, zonder dat ik me ervoor in het zweet hoef te werken.

De extra power in de S2's Turbo Boost heeft me ervoor gezorgd dat ik heel graag wilde upgraden. Hij is een stuk krachtiger en hij houdt je topsnelheid beter vast dan bij de vorige generatie Electrifieds.

"Door de onmiddellijke acceleratie van de boost-knop voelt het bijna alsof je vliegt. Zelfs als je een heuvel oprijdt waar anderen moeite mee hebben, zoef je er gewoon voorbij."

"Ik hoef me nergens zorgen over te maken. Ik ben in mijn eigen kleine wereld, neem de mooie route, en kijk naar gebouwen, mensen of sterren. Het is fantastisch."

Je zei dat je ‘een huis vol VanMoofs’ hebt. Waren je vrouw en zoon ook al fan vanaf het begin?

Nadat ik in 2016 de Electrified S had gekocht, haalde ik ze er de hele tijd mee in. Mensen worden jaloers, weet je? Ze klaagden steeds dat het 'niet eerlijk' was en zeiden dat ik ‘niet eens trapte’. Vooral als je moeiteloos een heuvel opgaat, terwijl je de rest zwetend achterlaat – is het een no-brainer.

Ik zei tegen mijn vrouw en mijn zoon: ‘Weet je wat? Ik geef jullie er allebei een.’ Nu rijden we allemaal comfortabel rond, en hoeven we ons nergens zorgen over te maken. Op dit moment hebben we een Electrified S, een Electrified X, en de Electrified S2.

Je krijgt enorm veel aandacht. We hebben de zwarte en gele Electrified X, en het is een regelrechte hit op straat. Deze versie was eigenlijk exclusief voor Tokio bedoeld, maar toen ik hoorde dat er ook honderd naar de Verenigde Staten kwamen, moest ik er een hebben.

"Ik heb al zoveel complimenten gehad over mijn VanMoof – je valt er echt mee op in de stad."

David is riding a Thunder Grey Electrified S2.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.