Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Rider Stories

Mijn fietsrit van 48 minuten in Hamburg

Mijn fietsrit van 48 minuten in Hamburg

Knut is een klinisch psychiater in Hamburg, en hij rijdt elke dag 30 kilometer op zijn Electrified S2. We reden met hem mee op zijn 48-minuten-durende rit naar zijn werk om te ontdekken waarom een goed ontwerp verder gaat dan alleen een mooi uiterlijk.

Vijf jaar geleden zag je voor het eerst een VanMoof – wat zorgde ervoor dat hij in je hoofd bleef hangen?

De geometrie, de geïntegreerde verlichting, de stijl van het frame… het was echt een opvallende fiets. Dus ik speelde al met het idee om er een te kopen vanaf het eerste moment dat ik er een zag. Later zag ik de nieuwere modellen met ingebouwde kettingen, wat ik een geweldig idee vond. En het X2-frame - zo mooi! Je kijkt ernaar en je weet meteen dat het een VanMoof is, terwijl hij er heel anders uitziet. Echt iconisch.

"Form follows function – de Bauhaus-principes. De vorm van de fiets doet me daaraan denken, zowel door de strakke geometrie als de filosofie erachter."

Waarom ruilde je je ‘normale’ fiets in voor de Electrified S2?

Mijn oude fiets draagt veel geschiedenis met zich mee. Na de blokkade door de Russen, werd hij bewaard door de Berlijnse Senaat. Dus als ze ooit zonder vervoersmiddelen of gas zouden komen te zitten, konden ze in ieder geval nog fietsen. Dat maakt hem speciaal - het is een mooi ding, maar hij is ook nog duurzaam en functioneel. VanMoof draagt dezelfde filosofie met zich mee naar de toekomst.

Wat betekent fietsen op een VanMoof voor jou?

Elke keer als ik iemand met een VanMoof zie, stop ik om hallo te zeggen en te vragen wanneer ze de switch maakten. Het is iets bijzonders. VanMoof gaat in mijn beleving niet om het maken van een fiets, maar om het veranderen van de manier waarop mensen zichzelf verplaatsen en vervoeren. Het gaat erom dat steden verkleinen, en dat afstanden beheersbaar blijven op een leuke manier. Ik had nooit gedacht dat ik dagelijks 30 kilometer zou fietsen, maar nu kan ik me mijn leven niet meer voorstellen zonder.

“Misschien kijken we over 30 jaar terug op de veranderingen in vervoer en zeggen we dat dit een keerpunt was voor mensen die in de stad wonen en een bepaalde afstand moeten afleggen. Ik hoop het, ik hoop dat ik een deel uitmaak van die geschiedenis.”

Knut is riding a Fog White Electrified S2.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.