Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Rider Stories

Rider Stories: Mark – Perspectives on a city

De stijl van Mark Nguyen is niet het enige wat cool is. Zijn unieke kijk op het leven komt terug in al zijn werk – of dat nu de foto’s zijn die hij maakt om vluchtige momenten van vreugde vast te leggen of zijn kledingmerken die geïnspireerd zijn op z’n ervaring als tweede generatie Aziatisch-Amerikaanse. Mark was nog maar vier jaar oud toen zijn vader overleed, maar dankzij zijn fascinatie voor fotografie en de documentatie van hun leven vóór zijn dood, is Marks toekomstige carrière in de fotografie onbewust in gang gezet. Jaren nadat zijn vader hem zijn allereerste compactcamera overhandigde, ging hij mee op tour met grote artiesten: van Diddy tot Justin Timberlake. Hij verhuisde naar New York om het leven van zijn onderwerpen van dichtbij mee te maken. Mark rijdt met zijn VanMoof S3 om het leven onderweg vast te leggen.

Mark werkt vanuit een grote, lichte studio die uitkijkt over de Williamsburgbrug en de torenhoge skyline van een van 's werelds meest iconische en filmische steden. Mark is geboren en getogen in Los Angeles, waar hij als professioneel fotograaf een leven dicht bij de sterren leidde. Maar toen hij eenmaal genoeg kreeg van het leven waarin hij altijd maar onderweg was, besloot hij L.A. achter zich te laten en zich ergens te vestigen waar het bruisende straatleven al direct voor zijn deur begon. "Als je door de straten van New York loopt, raak je al snel geïnspireerd," vertelt hij. "Als je in L.A. bent, rijden mensen gewoon van punt A naar B. Je krijgt die op-straat-ervaring niet, tenzij je het echt opzoekt."

"Door New York City fietsen, is een geweldige manier om je snel door de stad te verplaatsen. Het opent nieuwe wegen waarvan je niet eens zou weten dat ze bestaan als je gewoon zou rijden.”

In een stad waar mensen zich vaker op straat bevinden dan in eenzame bubbels achter het stuur, is Mark veel beter in staat om speciale momenten van menselijke interactie vast te leggen - en dat doet hij graag als hij onderweg is op zijn S3: "In andere steden zijn er meer wegen die uitsluitend voor auto's zijn aangelegd. Er lopen minder mensen op straat en er zijn ook niet zoveel fietspaden. Daarom ben ik hier in New York. Ze zijn hier zo actief geweest om fietspaden aan te leggen en je ziet gewoon meer leven."

"Door New York City fietsen, is een geweldige manier om je snel door de stad te verplaatsen," vervolgt Mark. "Het opent nieuwe wegen waarvan je niet eens zou weten dat ze bestaan als je gewoon door de stad rijdt." En nu steden als New York steeds fietsvriendelijker worden, hebben mensen als Mark ontdekt dat fietsen de makkelijkste en snelste manier is om je van de ene naar de andere plek te verplaatsen: "Als je op het juiste moment op een goede plek in de stad bent en je groen licht krijgt, dan kun je non-stop rechtdoor fietsen zonder dat er verkeer in de weg staat."

Mark beschrijft hoe hij alles door een lens ziet en hoe hij fotografie gebruikt als een middel om momenten in de tijd vast te leggen en ze open te laten voor interpretatie. "Mijn vader was de eerste die me met fotografie in aanraking bracht," herinnert Mark zich. "Hij was gefascineerd door die nieuwe technologie - VHS en zo. Dus kocht hij al die camera-apparatuur en uiteindelijk documenteerde hij gewoon zijn leven door alles gewoon op te nemen. En dat is iets waar ik veel waarde aan hecht."

Toen hij in New York City de authenticiteit vond die hij zocht, raakte Mark al snel geïnteresseerd in het opstarten van zijn twee kledingmerken, Maybe Tomorrow en Open Bar Funeral, ontworpen om mensen te inspireren en om banen te creëren in de gemeenschap. Zijn producten zitten vol met boodschappen; lessen en waarheden waarvan hij wil dat de wereld er aandacht aan besteedt. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets te zeggen had en iets te bewijzen aan iedereen," vertelt Mark. "Vroeger voelde ik me als Aziatisch-Amerikaanse altijd over het hoofd gezien en nu heb ik het platform om echt te laten zien wie ik ben en waar ik in geloof."

"Als je op het juiste moment op een goede plek in de stad bent en je groen licht krijgt, dan kun je non-stop rechtdoor fietsen zonder dat er verkeer in de weg staat.”

Met een citaat uit Bob McFerrin's 'Don't Worry, Be Happy' beschrijft Mark dat positief denken de basis van zijn succes en geluk in het leven vormt: "Mijn ouders hebben me altijd gesteund, me altijd beïnvloed en me gezegd dat ik een goed mens moest zijn en dat met iedereen moest delen. Dus dat is wat ik ga doen." En hoe kun je positiviteit beter vieren dan fietsend door de stad, toch?

In de Rider Stories-serie verkennen we perspectieven op het gebied van wonen en werken in steden en daarbuiten door de ogen van onze riders.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof-locatie, en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel jouw fiets.