Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Rider Stories

Rider Stories: Cédric – Perspectieven van een stad

Maak kennis met Cédric. Als verpleegkundige in Parijs staat hij bijna altijd stand-by om opgeroepen te worden. Met zijn hectische lifestyle is snelheid van groots belang. En dat is waar zijn VanMoof uitkomst biedt.

Cédric’s missie is simpel: hij wil de pijn van mensen verlichten en er alles aan doen om hen weer beter te maken. Het besluit om verpleegkundige te worden, nam Cedric nadat hij zijn moeder op tragische wijze verloor. Hij voelde zich zo machteloos tegenover haar ziekte en wilde iets betekenen voor anderen. Al snel sloot hij zich aan bij het Rode Kruis waar hij een opleiding tot medisch hulpverlener volgde.

De relaties die hij dankzij zijn baan kan opbouwen en onderhouden, vormen zijn grootste drijfveren. Hij houdt ervan om nieuwe mensen te ontmoeten, ook al is het maar voor even. Mensen helpen beter te maken of mensen zien verbeteren, dat is wat hem veel positieve energie geeft. Maar als verpleger moet hij snel zijn. En dat is waar zijn fiets uitkomst biedt.

“Nadat ik ’s morgens opsta, spring ik op mijn fiets en ga ik er snel vandoor. Het kan zijn dat ik 25 patiënten op een dag moet bezoeken, dus ik ga gauw over tot de orde van de dag en race van flat naar flat, appartement naar appartement, oftewel van patiënt naar patiënt. Ik ben de hele dag in de weer, dag in dag uit.”

Hij beschouwt zijn fiets als helpende hand voor zijn werk in Parijs: “De fiets is mijn assistent. Een heel betrouwbare,” vertelt hij. “Ik heb twee dingen waar ik op kan rekenen in mijn werk: een daarvan is mijn horloge en de andere is mijn fiets, natuurlijk mét boost button. Zonder dat, ben ik nergens.” Interactie met mensen betekent alles voor Cédric. Het creëren van betekenisvolle connecties en trots zijn op wat je doet, is volgens hem de sleutel tot geluk.

Zijn werk heeft er niet alleen voor gezorgd dat hij andere mensen beter begrijpt, het heeft hem ook laten inzien hoe mooi de stad is waar hij woont. Als hij over Parijs praat, voel je dat het recht uit zijn hart komt. “De stad is onderdeel van mij. Het zit in mijn hart.” Hoe Parijs er over tien jaar uitziet? Hij hoopt dat het een echte fietsstad wordt, waardoor hij zijn werk uiteindelijk efficiënter kan doen. Meer fietspaden betekent namelijk sneller van A naar B. En dat is zo belangrijk in het werk dat hij doet.

Tijdens de pandemie is de rol van Cédric nog belangrijker geworden. Zo brengt hij bloed- en PCR-tests naar patiënten toe en vervolgens levert hij deze af bij het laboratorium. Afspraken zijn er bijna ononderbroken en hij staat onder enorme druk om alles in de vereiste tijdvakken te leveren. Toch is zijn motivatie er niet minder om. Hij blijft gewoon doorgaan met hard werken, iets waarin hij zijn ware roeping heeft gevonden.

"Ik ben trots op mezelf en op het werk dat ik doe."

In de Rider Stories-serie verkennen we perspectieven op het gebied van wonen en werken in steden en daarbuiten, door de ogen van onze riders.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof-locatie, en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel jouw fiets.