Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Rider Stories

Rider Stories: Caroline – Perspectives on a city

Eten betekent alles voor Caroline – of beter gezegd: kaas is alles. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze hun werkdagen diep in een kaasgrot in het centrum van New York doorbrengen. Maar als je bent opgevoed door een chef-kok uit Long Island en je diep geworteld bent in het hart van een stad die nooit slaapt, is alles mogelijk. Caroline en haar familie zijn dol op goed eten zo lang ze zich kan herinneren; ze vindt het fascinerend hoe het mensen samenbrengt en welke energie dat creëert. Voor haar dynamische lifestyle in New York City heeft ze een betrouwbaar vervoermiddel nodig om makkelijk en snel door de drukte van de stad heen te komen - daar komen wij om de hoek kijken.

Er kan veel gezegd worden over New York City en haar food scene. Het heeft de gekke gewoonte om mensen op te slokken - maar Caroline is daar niet zo gevoelig voor. Ze gaat mee in het hoge tempo van de cultuur en vindt inspiratie in elk gezicht dat ze tegenkomt: “Je kunt echt eindeloos menselijke interactie hebben in de stad als je openstaat voor ervaringen en om mensen te ontmoeten en spreken. En ik denk dat dat heel bijzonder is.”

"Je kunt echt eindeloos menselijke interactie hebben in de stad."

Door haar werk komt Caroline dagelijks in aanraking met New Yorkers die een verhaal te vertellen hebben. Terwijl ze zoveel door de stad reist en contact met mensen heeft, merkt ze de algemene misvatting op dat alle inwoners van New York onvriendelijk en onbenaderbaar zijn. Ze ziet juist dat de meeste mensen hun unieke ervaringen en kijk op het leven willen delen. "Iedereen heeft iets te vertellen. Dus voor mij is het eindeloos fascinerend om hier te wonen en de verhalen van mensen te ontdekken.”

Wat maakt Carolines werk nog meer zo boeiend naast dat ze zo veel mensen ontmoet? Caroline werd op slag verliefd op de kunst van het kaasmaken: "Ik weet niet waarom. Ik houd zoveel van kaas. Dat is gewoon zo," lacht ze. Ze vindt het proces iets betoverends, bijna poëtisch hebben. Het geduld, het feit dat het niet in jouw tijd gebeurt (maar in die van de kaas!), en het meditatieve gevoel bij dit alles. En dan natuurlijk de smaak nog. Het is moeilijk om niet geraakt te worden door haar passie als ze de smaak beschrijft:

"Het was een smaak waar ik al mijn hele leven op heb gewacht. Ik wist niet eens dat ik erop zat te wachten, maar toen ik het proefde, dacht ik: oh, dit is het. Dat is het beste gevoel in de wereld.”

Ze beleeft veel plezier aan de chaos van dit alles. Ze beschrijft hoe het proces soms helemaal buiten haar macht ligt en dat er altijd variabelen zijn waar je onmogelijk rekening mee kunt houden zoals het weer, de luchtvochtigheid en het jaargetijde. Maar voor haar dragen deze elementen van onvoorspelbaarheid juist bij tot het plezier en het unieke van elke batch.

Caroline vertelt dat de onvoorspelbaarheid van haar baan en het hoge tempo ervan veel gemakkelijker wordt door op de fiets te reizen. Ze heeft een hekel aan auto's en vindt dat de fiets de meest efficiënte manier is om je te verplaatsen als je grote kaaswielen door een van de drukste steden ter wereld moet vervoeren. Het houdt de bezorgkosten laag en voorkomt onaangename situaties in de metro: "Ik wil niet het meisje zijn dat in de metro naar kaas ruikt!", lacht ze.

In de Rider Stories-serie verkennen we perspectieven op het gebied van wonen en werken in steden en daarbuiten door de ogen van onze riders.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof-locatie en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel jouw fiets.