Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Rider Stories

Rider Stories: Angela – Perspectives on a city

Hoog in de lucht vliegt ze met een paar kunstschaatsen onder haar voeten vastgebonden, maar als ze weer in aanraking met de aarde komt, is het haar fiets waar ze op kan rekenen. Rijden op haar VanMoof X3 geeft performer Angela Kim tijd om te ademen en reflecteren op haar drukke leven in New York City. Haar adrenaline-aangedreven levensstijl is er een die perfect geschikt is voor fietsen in een van 's werelds meest levendige, bruisende metropolen – dus uiteraard wilden wij daar meer over weten.

“Ik begon met kunstrijwedstrijden, wat ik een aantal jaar op professioneel niveau deed. Toen had ik het gekke idee om kunstschaatsen met mijn acrobatische werk te combineren,” legt Angela uit. “Er zijn geen grenzen, want het is nooit echt gedaan.” Als voormalig Cirque Du Soleil-acrobaat, wordt Angela gedreven door de creatieve vrijheid die voortkomt uit het bedenken en ontwikkelen van een kunst die haar unieke vaardigheden zelf combineert. Dat is niet altijd makkelijk geweest. Maar op lange termijn hebben de uitdagingen ervoor gezorgd dat Angela alleen maar beter werd in wat zij dagelijks doet: “Ik houd van uitdagingen. Ik houd van de kracht en de moeite die het kost om iets te doen; het proces van steeds opnieuw falen. Als iets dan uiteindelijk lukt, krijg je dat magische gevoel van voldoening.”

“Er is zoveel afleiding en lawaai en je doet altijd een miljoen dingen tegelijk. Als ik gestrest ben of gewoon tijd nodig heb om na te denken, stap ik op mijn fiets en kan ik vol in het moment opgaan. Dat is iets wat ik niet gauw ergens anders vind.”

En het gaat niet alleen om de complexiteit van de vaardigheden en kracht die nodig is om elke trick, spin en draai uit te voeren terwijl Angela aan de touwen zit. Als je de hoogten ziet van waaruit Angela optreedt, draait je maag spontaan om. Maar dat is precies wanneer zij helemaal in haar element is: “Ik vind het heerlijk dat ik zo hoog in de lucht - zelfs als mijn adrenaline pompt - een diepe kalmte ervaar. Ik weet dat ik alles onder controle heb.” Omdat ze zo gefocust moet zijn, ontstaat er een gevoel van geconcentreerde kalmte: "Het is net een bepaalde zen-intensiteit - het is moeilijk uit te leggen", lacht ze.

Dus als Angela weer op de grond onder de wolkenkrabbers van Manhattan is, wat vindt ze dan zo aantrekkelijk aan rijden? Misschien ironisch voor een luchtacrobaat: het is het gevoel van aarden. "Ik hou van fietsen omdat het me in die meditatieve staat van creativiteit brengt,” legt ze uit. "Ik denk veel na op mijn fiets - ik heb echt van die aha-momenten." En op haar VanMoof rijden is de perfecte combinatie met het snelle, prikkelende leven van een New Yorker: “Er is zoveel afleiding en lawaai en je doet altijd een miljoen dingen tegelijk. Als ik gestrest ben of gewoon tijd nodig heb om na te denken, stap ik op mijn fiets en kan ik vol in het moment opgaan. Dat is iets wat ik niet gauw ergens anders vind.”

“Ik vind het heerlijk dat ik zo hoog in de lucht - zelfs als mijn adrenaline pompt - een diepe kalmte ervaar. Ik weet dat ik alles onder controle heb.”

Volgens Angela is de volgende stap in haar leven gericht op iets terugdoen voor anderen: “Ik houd ervan om te coachen en mijn ervaringen met studenten te delen,” vertelt ze. “Het draaide altijd om mij en dat ik in de spotlights stond, dus ik vind het belangrijk om dat nu te kunnen delen met anderen en hen te inspireren.” Angela heeft niet alleen een familie gevonden in haar kring van circusartiesten, acrobaten en schaatsers. Fietsen opende een geheel nieuwe community van riders. En als je rijdt, weet je precies wat we bedoelen.

In de Rider Stories-serie verkennen we perspectieven op het gebied van wonen en werken in steden en daarbuiten door de ogen van onze riders.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof-locatie, en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel jouw fiets.