Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

Ride the future: Verbeterde motor

Ride the future: Verbeterde motor

Het belangrijkste onderdeel van iedere e-bike is de motor. Dat is tenslotte waar de ‘e-’ voor staat, en de drijvende kracht achter al elke fietsrit die je zult maken. Toch zijn we bij de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3 gestopt met het denken in PK’s. We wilden een e-bike-motor maken die naadloos opgaat in je rijervaring. Een motor die zo soepel is, zo stil en zo slim, dat je vergeet dat hij er is.

Blader door een willekeurige e-bike catalogus en het zal je duizelen van alle cijfers – vermogen, ampères en koppel. Belangrijk natuurlijk, maar met cijfers alleen weet je nog niet hoe de fiets daadwerkelijk rijdt. Zo wordt de krachtigste motor van de wereld opeens een stuk minder fijn als je bij elke trap bijna van je fiets wordt geblazen. Voor onze verbeterde motor hebben we ons dus vooral beziggehouden met hoe al deze specificaties voelen, om te zorgen voor de meest natuurlijke en intuïtieve e-bike ervaring ooit.

Als je op de VanMoof S3 & X3 springt, zal je wat er niet is je als eerste opvallen. Als de motor opstart hoor je geen geluid en voel je geen schok meer. Sterker nog, je voelt de motor niet eens starten. De kracht van de trapondersteuning is er altijd meteen, en voert op ingenieuze wijze geleidelijk op terwijl je je snelheid verhoogt.

‘Vanaf begin af aan was het ons doel om de rijervaring zo natuurlijk mogelijk te laten voelen’, legt Jean-Paul Nielissen, projectmanager Smart Products, uit. ‘Er is een reden dat men al honderden jaren fietst – de fiets is niet alleen een efficient vervoersmiddel, het voelt ook nog eens goed om erop te rijden. Dat gevoel hebben we toegepast en uitvergroot bij de VanMoof S3 & X3. De motor doet het werk niet voor je, het doet het werk met je.’

Hij heeft gelijk. Het zou niet gek zijn als je dacht dat er helemaal geen motor in je fiets zat… totdat je je realiseert dat je zonder enige moeite 25kilometer per uur fietst. Tijdens je rit staat de motor constant in contact met de Smart Cartridge en levert hij real time feedback aan het geïntegreerde ‘brein’ van je fiets. De Smart Cartridge verwerkt deze data en optimaliseert de krachttoevoer, zodat je in elke fase van je rit precies de juiste ondersteuning krijgt.

‘We hadden een heleboel ingewikkelde opties aan het stuur kunnen toevoegen, maar we hebben onszelf uitgedaagd met een minimum aan input van degene die fietst voor maximale prestaties te zorgen,’ zegt Jean-Paul. ‘Als je naar de specificaties kijkt is dit onze krachtigste motor, maar in hij is ook het simpelst en meest ongecompliceerd in gebruik. We hebben zelfs de behuizing compacter gemaakt, zodat je van de buitenkant bijna niet kunt zien dat het een e-bike is.’

Toch is er één functie die het Product Design-team wel moest toevoegen: de Turbo Boost. Het favoriete onderdeel van onze riders is terug – en nog vuriger dan ooit tevoren. Voor degene die nog niet op de hoogte zijn, dit geheime knopje op het stuur zorgt voor een directe versnellingsboost – 59Nm voor de technici onder ons. In werkelijkheid betekent het dat deze knop je in minder dan 3 seconden naar je maximale snelheid versnelt. Het mooie is dat de Turbo Boost van de VanMoof S3 & X3 zowel agressiever als vloeiender is dan de vorige generatie. Dus of je nu uit een scherpe bocht komt of een lastige heuvel tackelt, de Turbo Boost geeft je net dat extra zetje dat je nodig hebt.

‘Je kunt het vergelijken met het overklokken van een computer’, lacht Jean-Paul. ‘Een korte tijd push je alle systemen tot hun maximale capaciteit. Zo behaal je met de Turbo Boost dus niet het maximale bereik, maar wél het grootst mogelijke plezier.’

Zoef van A naar B met de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3 en boek vandaag nog je proefrit.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.