Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

Ride the future: Turbo Boost

Ride the future: Turbo Boost

De nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3 zitten vol met nieuwe features. En waarschijnlijk zou je een nieuwe e-bike alleen al vanwege zijn verbeterde motor of innovatieve E-shifter in de markt kunnen zetten. Maar wat VanMoof écht uniek maakt is de Turbo Boost.

Je zou kunnen zeggen dat dat kleine knopje aan de rechterkant van het stuur het geheim is van het succes van VanMoof. Want ook al bouw je een toonaangevende e-bike met de geweldigste specificaties van de wereld, mensen haken af als hij niet fijn rijdt. Gelukkig tovert de verbeterde Turbo Boost van de S3 & X3 elke keer als je op het zwarte knopje drukt een lach op je gezicht.

Voor degenen die nog nooit op een VanMoof e-bike hebben gereden (en wat houdt jullie tegen, boek een proefrit!), geeft de Turbo Boost je een goed gedoseerde versnelling door het motorkoppel te maximaliseren. Zoals een nerd het zou zeggen: plotseling heb je 59Nm aan kracht die jou op topsnelheid brengt. Of in normale-mensen-taal: je gaat opeens heel, heel snel.

Nou vinden we niet persé dat je altijd op hoge snelheid zou moeten rijden, puur en alleen omdat dat kan. Met de Turbo Boost kan je sowieso niet sneller rijden dan de regiospecifieke snelheidslimiet van de motor. Maar het geeft je wel een enorm praktisch voordeel op je dagelijkse fietsrit dat je met je duimtop over een enorme snelheid kunt beschikken.

Moet je een steile helling of brug op? Met de Turbo Boost van de S3 en X3 zoef je omhoog alsof het niets is. Een druk kruispunt oversteken? Voor je het weet ben je aan de overkant. Snel wegrijden bij het verkeerslicht? De Turbo Boost maakt jou de leider van het fietspeleton, zonder te hoeven ellebogen. Opeens last van heftige tegenwind? Met de Turbo Boost verandert een moeilijk bedwingbare storm in een zacht briesje.

Er zijn zoveel toepassingen dat we ze niet allemaal kunnen opnoemen, en onze riders verrassen ons steeds weer met nieuwe manieren om hun weg slimmer af te leggen. Maar ook kunnen niet anders dan toegeven – de Turbo Boost is fantastisch. Het is moeilijk te omschrijven hoe het voelt om op vol vermogen op ‘s werelds meest geavanceerde e-bike te rijden, maar we zullen ons best doen.

Je hebt nu alle trapkracht waar je ooit van hebt gedroomd, alsof je opeens hebt ontdekt dat je benen geheime superkrachten bezitten. Je rit naar je werk lijkt wel een spelletje Mario Kart, maar dan met een oneindige hoeveelheid versnellingspaddestoelen. Obsessief vergelijk je je fietstijden naar je werk, en bedenk je hoe je nog in een paar seconden sneller van A naar B kunt komen. Maar nog het allermeest geniet je van de blikken van voorovergebogen wielrenners in lycrapakjes, die vol ongeloof kijken hoe jij hen moeiteloos inhaalt.

En daar begint het pas. De Turbo Boost is niet alleen handig, maar ook leuk, en hij geeft de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3 een flinke voorsprong op de concurrentie. Dus probeer ‘m uit – we weten zeker dat de Turbo Boost ook bij jou de knop omzet.

Zoef naar topsnelheid op de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3 en boek vandaag nog je proefrit.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.