Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

Ride the future: Hydraulische remmen

Ride the future: Hydraulische remmen

Als het over e-bikes gaat, gaat het meestal over je voortbeweging. Je gaat sneller, verder of het fietsen kost je minder moeite. Bij de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3 hebben we net zo goed nagedacht over hoe je langzamer kunt gaan. Daarom hebben we onze kenmerkende schijfremmen opnieuw ontworpen – en ‘s werelds eerste geïntegreerde hydraulische remsysteem ontworpen.

Wacht even – hydraulische remmen? Wat zijn dat? Nou er zijn – zonder fietsjargon te gebruiken – twee soorten schijfremmen, mechanische en hydraulische. Mechanische schijfremmen werken met een kabel, dat betekent dat wanneer je je rem inknijpt, je in feite aan een lange kabel trekt die vastzit aan de remklauwen. Door de trekkracht sluiten de remklauwen op de schijf, waardoor je langzamer gaat.

Het is een simpel mechanisme, maar het heeft ook een aantal nadelen. Als je in je rem knijpt, rek je namelijk je kabels langzaam uit. Je moet ze dus regelmatig opnieuw afstellen om ze even ‘strak’ te houden. Daarnaast trek je de remklauwen makkelijk uit positie, waardoor je meer tijd kwijt bent aan pielen en minder aan fietsen. Tenslotte is een ruk aan een kabel niet zo’n efficiënte manier om kracht toe te passen, en moet je dus harder in je rem knijpen als je sneller fietst. Op z’n best is dat vermoeiend, en op z’n slechtst is dat gevaarlijk – want wat doe je als je remmen opeens niet werken op het moment dat je ze het meest nodig hebt?

Met hydraulische remmen heb je dat probleem niet. In plaats van een fysieke kabel gebruiken ze een met vloeistof gevuld ‘circuit’. Als je in je rem knijpt, zet je een kleine zuiger in werking die druk zet op de interne vloeistof. Aan de andere kant van het circuit zorgt de verandering in druk ervoor dat de remklauw direct op de remschijf sluit. Over het algemeen hebben hydraulische remmen een stuk grotere remkracht, terwijl je het je minder moeite kost om snelheid te minderen. Zo hoef je maar één vinger uit te steken om in een stortbui snel en veilig te stoppen.

Aan zo’n enorme kracht hangt natuurlijk een prijskaartje. En met hydraulische remmen, komt dat prijskaartje in de vorm van het ontwerp. Hydraulische remsystemen zijn vaak nogal lomp uitgevoerd en vereisen dat er externe reservoirs op het stuur worden gemonteerd. Daarnaast zijn de onderdelen nogal gevoelig voor schade, en slijtage aan de slangen kan ertoe leiden dat door de druk overal olie in het rond wordt gesproeid.

In typische VanMoof-stijl, hebben we deze problemen opgelost door een hydraulisch systeem te ontwerpen dat de rem-elementen in het frame zelf integreert – zowel voor bescherming als voor een gestroomlijnd uiterlijk. Als je de nieuwe VanMoof S3 en X3 bekijkt zul je zien dat het oliereservoir zo is ontworpen dat het precies in het stuur past. De slangen lopen zoveel mogelijk door het frame, en we hebben nog nooit zulke smalle remklauwen op een VanMoof gemonteerd.

‘Er ging flink wat tijd overheen voordat we een hydraulisch remsysteem ontworpen hadden dat paste bij de minimalistische, onderhoudsvrije filosofie van VanMoof’, legt Jean-Paul Nielissen, projectmanager Smart Products, uit. ‘Bij de nieuwe VanMoof S3 & X3 hebben we de rem-elementen met succes verwerkt in het fietsframe en daar zijn we trots op. Het is niet zo’n opvallende feature als de E-shifter, maar elke keer dat je op de fiets stapt voel je de voordelen weer.’

Dat was het dan. Met de VanMoof S3 & X3 rij je eenvoudiger, veiliger en bespaar je tijd op onderhoud. En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de remmen. Met alles wat we aan de fietsen hebben geperfectioneerd en verbeterd, rij je een compleet nieuwe wereld tegemoet.

Neem het heft in eigen handen met de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3 en boek vandaag nog je proefrit.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.