Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Een stap dichterbij een miljard mensen op de fiets: VanMoof-oprichters Taco en Ties Carlier vertellen wat ze van plan zijn met de recent ontvangen financiering van 128 miljoen dollar

Een stap dichterbij een miljard mensen op de fiets: VanMoof-oprichters Taco en Ties Carlier vertellen wat ze van plan zijn met de recent ontvangen financiering van 128 miljoen dollar

Met trots kunnen we zeggen dat we de grootste Serie C-investering voor een Europees e-bikemerk hebben binnengehaald. En als meest gefinancierde e-bikebedrijf in de wereld, gebruiken we het geld om een aantal zeer ambitieuze plannen uit te voeren de komende jaren. We blijven miljoenen fietsers over de hele wereld aanmoedigen om de fiets te gebruiken als hun belangrijkste vorm van transport. VanMoof-oprichters Taco en Ties Carlier vertellen wat deze financiering voor jou betekent.

We hebben altijd de visie gehad om de manier waarop mensen zich bewegen te transformeren. Het is onze missie om fietsend naar werk te gaan de standaard te maken en dat doen we door een fiets te ontwikkelen die daar perfect bij past. Want ja, waarom zou alleen Amsterdam, fietshoofdstad van de wereld én de stad waar ons hoofdkantoor gevestigd is, van deze voordelen mogen genieten? Met een totale financiering van 182 miljoen dollar in minder dan twee jaar tijd, zijn we blij dat we een nieuwe groeifase zijn ingegaan die ons kan helpen met het realiseren van onze visie en het delen van de Amsterdamse fietscultuur met nog meer mensen wereldwijd. Maar waar komt de financiering precies vandaan en waar wordt deze voor gebruikt?

Simpel gezegd gebruiken we deze Serie C-investering van 128 miljoen dollar om onze productiecapaciteit te vergroten, de ontwikkeling van nieuwe technologie voort te zetten, de specificaties en betrouwbaarheid van de fietsen te verbeteren en fietsbarrières weg te nemen. We zullen onze verticaal geïntegreerde supply chain en geavanceerde technologie tot maturiteit brengen en van verticale integratie overgaan op circulaire integratie: een radicaal bedrijfsmodel zoals er momenteel geen van bestaat in de fietsindustrie. Deze investering zal onze e-bikes toegankelijker maken voor onze riders - een belangrijk aspect in onze missie om de volgende miljard mensen wereldwijd op de fiets te krijgen.

Opschaling voor riders wereldwijd

Het afgelopen jaar hebben we ons vooral gericht op het verbeteren van onze toegankelijkheid en productiemogelijkheden als reactie op de ongekende stijging van de verkoop van e-bikes, met name in de VS - onze snelst groeiende markt - waar onze eigen verkoop alleen al meer dan verdrievoudigd is in 2020. Onze plannen om het aantal fysieke VanMoof-locaties uit te breiden, is in gang gezet: we zijn gegroeid van 8 naar 50 locaties wereldwijd. Daarnaast hebben we persoonlijkere supportmogelijkheden geïntegreerd in de VanMoof-app met onze troubleshooting tool en chatfunctie. Tot slot zijn we bezig om onze supportactiviteiten snel wereldwijd op te schalen.

Het feit dat we met deze financiering in staat zijn onze riders wereldwijd nog meer te kunnen bieden, maakt ons supertrots, blij en gemotiveerder dan ooit. We zijn dankbaar voor degenen die in ons en onze missie om de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen, geloven. Hiermee hebben we een grote stap gezet om miljoenen mensen de voldoening van het stadsfietsen te laten ontdekken én tegelijkertijd de wereld een betere plek te maken.

Onze Serie C-financieringsronde werd geleid door Hillhouse Investment, een participatiemaatschappij gevestigd in Azië, en omvat ook betrokkenheid van Gillian Tans, voormalig CEO van Booking.com, en bestaande investeerders Norwest Venture Partners, Felix Capital, Balderton Capital en TriplePoint Capital.