Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

Meerdere eigenaren en meer aanpasbare opties: onze nieuwe app-functies maken jouw VanMoof unieker dan ooit.

Meerdere eigenaren en meer aanpasbare opties: onze nieuwe app-functies maken jouw VanMoof unieker dan ooit.

Klaar om je rit aan te passen? Onze nieuwe functies voor handmatig schakelen en handmatige motorondersteuning geven je nog meer vrijheid om je fiets tot op het bot af te stellen. En als je ervan gedroomd hebt om je fiets te delen of fietsstatistieken in je stad te bekijken, heb je geluk...

Bij VanMoof weten we dat zelfs de kleinste veranderingen het leven van onze riders zoveel makkelijker kunnen maken. Dat is precies de reden waarom we de capaciteiten van onze app uitbreiden. Zo maken we het mogelijk om tijdens het rijden te schakelen en het motorondersteuningsniveau te wijzigen. Dit geeft jou meer controle, waardoor je nog fijner en zorgelozer kunt rijden.

“We werken continue aan de verbetering van onze app, gebaseerd op feedback van onze riders. De functies voor handmatig schakelen en handmatige motorondersteuning zaten al een tijdje in de pijplijn”, legt onze VanMoof App Product Owner uit: “Het R&D-team heeft hard gewerkt om deze functies te perfectioneren en eventuele laatste obstakels weg te werken om zo de best mogelijke ervaring te bieden.”

Stap in de versnelling met het nieuwe handmatige schakelen

Met de schakelinstellingen ‘vlak’, ‘heuvelachtig’ of ‘aangepast’ schakel je normaal gesproken automatisch op vooraf ingestelde momenten. In de nieuwe instelling voor handmatig schakelen kun je op ieder moment van je rit schakelen. Best handig, toch?

Oké, stel je voor: je rijdt op een heuvel af die je zonder moeite wilt trotseren. Om een hogere versnelling te kiezen, druk je tijdens het rijden dubbel op de Turbo Boost. Je hebt de mogelijkheid om te schakelen van versnelling 1 tot 4. Om een versnelling terug te schakelen terwijl je onderweg bent, houd je de belknop ingedrukt en druk je dubbel op de Turbo Boost. Als je stil staat, schakelt je fiets automatisch terug naar de eerste versnelling in zowel de handgeschakelde als de automatische schakelmodus. Dat maakt het makkelijker om opnieuw te trappen als je weer verder wilt.

Motorondersteuning (nog) makkelijker gemaakt

Je rijdt misschien het liefst de hele dag op ondersteuningsniveau 4 - we geven je groot gelijk. Toch willen we ervoor zorgen dat onze riders de vrijheid hebben om ook onderweg het motorondersteuningniveau te veranderen. "Soms is het fijn om tijdens het rijden van ondersteuningsniveau te wijzigen, bijvoorbeeld om in hetzelfde tempo te rijden als een vriend of om een steuntje in de rug te gebruiken bij tegenwind", legt VanMoof App Product Owner uit. "Met de nieuwe functie voor handmatige motorondersteuning hoef je niet meer te stoppen om je instellingen te wijzigen. Je kunt je rit onderweg naar wens aanpassen, waardoor je nog meer controle hebt."

Om het motorondersteuningsniveau aan te passen, houd je de Turbo Boost ingedrukt al je onderweg bent, maar niet trapt. Op het Matrix-display van je fiets zie je de niveaus oplopen van 0 tot 4. Laat de knop los op het door jou gekozen ondersteuningsniveau. Deze functie werkt ook als je stilstaat. En maak je geen zorgen, de Turbo Boost blijft verder precies hetzelfde: als je de knop ingedrukt houdt terwijl je trapt, krijg je nog steeds die boost voor extra vermogen. Wat een opluchting he?

Sharing is caring

Een VanMoof bezitten, is een van de mooiste dingen die er is. Kon je dat gevoel maar met je vrienden delen, he? Nou, dat kan ook! Als rider kun je nu namelijk zelf bepalen wie er toegang heeft tot jouw fiets en voor hoe lang. Dit maakt het uitlenen van jouw VanMoof makkelijker dan ooit. Of dat nou een goede vriend, familielid of collega is, it’s up to you. Je hoeft je wachtwoord niet te delen - voeg een rider toe via de app, vul het e-mailadres van diegene in, selecteer hoe lang je jouw fiets wilt delen en verstuur een uitnodiging. Daarna ontvangt iemand een verzoek en hoeft diegene alleen nog maar een account in de VanMoof app aan te maken om de uitnodiging te accepteren. Ja, zo makkelijk is het.

Oh, en als je je ooit zorgen maakt over waar je geliefde fiets precies is, kun je Apple Find My gebruiken om de locatie in de gaten te houden. Probeer het maar eens.

Gesprek van de stad

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel VanMoof’ers er in jouw stad rijden? Denk je dat Londenaren inmiddels Amsterdammers eruit fietsen? Voor het eerst kun je met de functie City Rides diep in de live VanMoof-statistieken duiken voor steden wereldwijd. Vergelijk ze, voeg je ritten toe aan het totaal en blijf op de hoogte van wat er op dit moment speelt op de grens van de e-bikerevolutie.

Het is eenvoudig: kies een stad uit onze lijst (zelfs als je niet in die plaats bent) en bekijk het overzicht van het totaal aantal ritten, de gemiddelde afgelegde afstand en de gemiddelde duur van de ritten. Leuk, hè?

Dus, klaar om de nieuwe functies uit te proberen? Zorg er eerst voor dat je de laatste firmware versie hebt geïnstalleerd (1.7.2 en hoger), en de laatste versie van de app (Android 5.12 - iOS 3.15). Schakel altijd de handmatige modus in via de instellingen van je VanMoof-app. Daarna worden de functies voor handmatig schakelen en handmatige motorassistentieniveaus ingeschakeld en ben je klaar om te gaan.

Bij VanMoof zien we graag dat onze riders de controle hebben. We werken continu aan nieuwe en verbeterde functies van de app, dus meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze updates.

Kun je de nieuwste functies nog niet uitproberen? Geen zorgen. Ons R&D team rolt de update uit in zogenaamde 'soft batches'. Dat betekent dat nog niet alle riders de update hebben ontvangen. Maar het goede nieuws is dat alle riders eind november een up-to-date versie van de app hebben.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof Brand Store, Service Hub of Certified Workshop, en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.