Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Leren is als fietsen. Dit is hoe we bij VanMoof onze hersenen constant blijven ontwikkelen.

Leren is als fietsen. Dit is hoe we bij VanMoof onze hersenen constant blijven ontwikkelen.

Een jaar na mijn start bij VanMoof vroeg iemand mij: “Merel, wil je een blog schrijven over talent development bij VanMoof?”

Je leest dit nu, dus uiteraard was mijn antwoord ja – maar wat ik eigenlijk dacht was: “Dat kan ik niet.” “Zitten mensen wel op mij te wachten?” “Wie wilt zoiets nou lezen?”. Je snapt m’n punt. Toch schrijf ik hier nu diezelfde blog, want dat is waar het bij VanMoof allemaal om draait: we doen dingen die we eigenlijk best eng vinden. Maar onbevreesd zijn zit in ons DNA.

Time to unravel

Momenteel is iedereen die bij VanMoof werkt bezig met onze ‘Unravel your Ride’ cyclus. Wat dat is? Twee keer per jaar reflecteert iedereen op hoe de zes maanden daarvoor zijn verlopen. En toen ik mijn eigen review aan het schrijven was, dacht ik aan een van mijn persoonlijke hoogtepunten: het organiseren van onze allereerste (virtuele) summit ‘Unlocking the Future’.

Tijdens het evenement vroegen we onze leiders op de rem te trappen en terug te denken. Waarom? Wij geloven dat je moet leren van en luisteren naar het verleden om de toekomst succesvol tegemoet te gaan. De risico's die hun vruchten afwierpen. De experimenten die misliepen. De successen die werden gevierd. Alles.

We hadden een geweldige line-up aan keynote sprekers en één spreker deelde het volgende advies wat me daarna aan het denken zette:

"Als je over 30 tot 40 jaar terugkijkt, is het enige wat je bij zal blijven de interactie die je hebt met individuen. Het gaat niet alleen om het binnenhalen van het beste contract of cijfers (die maken er wel deel van uit). Waar het om gaat is wie je als persoon bent en hoe je een team van mensen kunt creëren en inspireren om hun werk met plezier te doen."

Nieuw jaar, nieuwe start

Ons mantra bij VanMoof is: leren is als fietsen. Wat betekent dat? Leren fietsen gaat niet zonder een paar keer te vallen. Hetzelfde geldt voor jezelf ontwikkelen. Wees niet bang om te falen, want van falen leer je hoe je moet slagen. En het allerbelangrijkste: fietsen leer je niet zonder steuntjes. Wie is jouw steun? Je kunt niet slagen zonder de hulp van de mensen om je heen.

Bij VanMoof houden we dit elke dag in ons achterhoofd. We blijven bouwen aan onze leerorganisatie en -infrastructuur om onze teams en leiders klaar te stomen voor succes in het nieuwe jaar en daarna. Niemand hoeft bang te zijn om te falen, want risico nemen hoort erbij.

Eerste blog, finito

Hoe het schrijven van mijn eerste blog uiteindelijk ging? Het was niet half zo eng als ik dacht dat het zou zijn. Angsten overwinnen is iets wat de teams bij VanMoof dagelijks doen. We laten van ons horen, we experimenteren, we falen, we passen ons aan, we slagen in de dingen die we doen. Als je bij een bedrijf werkt dat in twee jaar tijd van 200 naar 800 werknemers is gegroeid, kun je niet bang zijn om snel te moeten denken en je onbevreesd te voelen.

Houd je ook van risico’s nemen? Bekijk onze vacatures hier.

Wil je zelf ervaren hoe het rijden van de toekomst voelt? Boek hier een testrit.

Merel Briët

Over deze auteur

Merel werkt als Talent Development Manager bij VanMoof. En we kunnen wel zeggen dat ze gefascineerd is door mensen. Ze werkt al in de richting Learning & Development sinds 2010 in Silicon Valley en daarbuiten.

Merel is een probleemoplosser, wat op de een of andere manier met tuinieren te vergelijken is: ze graaft tot op de bodem, voordat ze de oplossing diagnosticeert en plant altijd de zaadjes om mensen te helpen bloeien en groeien.