Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Inside the Ride: The PowerBank

Wij transformeren de manier waarop stedelingen zich verplaatsen. En omdat we ons op topsnelheid door onbekend terrein bewegen, kan de rit af en toe een beetje hobbelig zijn – de uitdagingen en mogelijkheden zijn eindeloos. En bij VanMoof willen we niet alleen bijblijven. Om altijd een stap voor te blijven, houden we onze oren open, luisteren we naar onze rider-community, maken we plannen en gaan we aan de slag. Hoog tijd om de mensen in de schijnwerpers te zetten die achter de schermen onvermoeibaar doorwerken om onze innovaties te verwezenlijken. Dit is onze wereld, Inside the Ride.

De uitneembare PowerBank is een van onze populairste accessoires tot nu toe. De lancering eerder deze week heeft een enorme boost gegeven aan de community, door nog een barrière weg te nemen die mensen ervan weerhoudt om voor een e-bike te kiezen. Maar hoe heeft ons R&D-team dit voor elkaar gebokst?

Langer op hun fiets kunnen rijden en sneller kunnen opladen – daar vroegen onze riders om. Ons R&D-team rolde haar mouwen op en ging aan de slag. De uitneembare PowerBank die deze week werd aangekondigd geeft je tot 100 km extra bereik op je ritten – en zorgt ervoor dat je je fiets kunt opladen waar en wanneer je maar wilt. ‘Ik werk sinds 2014 voor VanMoof en de PowerBank is ons populairste product ooit’, vertelt Senior Product Designer Alex Phaneuf, ‘Onze gebruikersfeedback heeft ervoor gezorgd dat we dit konden bereiken.’ Maar er zaten flink wat stappen tussen idee en uitvoering: ‘We doen het op de VanMoof-manier. We ontwerpen het helemaal zelf.’

Jean-Paul Niellissen, Smart Product Lead, denkt dat de PowerBank de fietsrevolutie nog toegankelijker maakt, omdat het weer een barrière wegneemt om voor de e-bike te kiezen. ‘Steeds meer mensen wonen in appartementen, dus we moesten met een andere oplossing komen om je fiets op te kunnen laden. De PowerBank vergroot je bereik, maar geeft mensen ook de mogelijkheid om hun fiets beneden te laten staan en hun batterij mee naar boven te nemen om hem op te laden.’ Jean-Pauls ondernemende en oplossingsgerichte houding sluit goed aan bij VanMoofs missie om haar e-bikes duurzaam, intelligent en uiteindelijk onmisbaar te maken – voor zowel fietsers als steden. Om onze steden opnieuw in te kunnen richten, is de helft van de uitdaging om het potentieel van e-mobiliteit te laten zien in een wereld waarin de auto nog steeds koning is. En hoe meer mensen daarvan overtuigd raken, hoe beter.


Juist die kleine geniale ideeën maken een groot verschil voor de ervaring van de rider, volgens industrieel ontwerper Marjolein: ‘Er zijn altijd weer nieuwe manieren om een product te verbeteren. Je moet nooit stoppen met schaven.’ De vastberadenheid van het team om ‘de beste e-bike ter wereld’ te maken getuigt van een ambitie die bij VanMoof in het DNA zit. En bij het finetunen van de ervaring van onze riders, telt elk detail. Gelukkig ontbreekt het ons niet aan een nauwkeurige – sommigen zouden zeggen obsessieve – ontwerpbenadering. Jean-Paul vertelt dat het zowel de aandacht voor details als de vrijheid om te ontdekken zijn, die onze missie om de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen dichterbij brengt. ‘Het draait allemaal om de details, daarin vind je de beste oplossing. Je moet elk scenario tot in detail uitdenken. Dat is wat uiteindelijk het verschil maakt tussen een middelmatig en een goed product.’

Het draait allemaal om de details, daarin vind je de beste oplossing. Je moet elk scenario tot in detail uitdenken. Dat is wat uiteindelijk het verschil maakt tussen een middelmatig en een goed product.

Voor Marjolein zijn mislukkingen en het proces van vallen en opstaan onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van echt revolutionaire ideeën: ‘Falen is een heel belangrijk onderdeel van het creatieve proces. Zonder te falen leren we niets, en kom je niet tot de beste ideeën.’ VanMoofs iteratieve benadering van design kan soms vermoeiend zijn, maar het levert wel indrukwekkende resultaten op: ‘Een product komt nooit voort uit één schets - soms hebben we honderden verschillende schetsen voor één klein onderdeel.’ Een fietstochtje naar het rustige Marken of Amsterdam-Noord, geeft Marjolein weer nieuwe energie – een tocht die haar ver weg voert van de drukte van de stad. En nu de PowerBank er is, kunnen er nog meer mensen genieten van die vrijheid.

Na een jaar van ongekende uitdagingen door de Covid 19-pandemie hebben stadsbewoners over de hele wereld een nieuwe betekenis gegeven aan hun lokale omgeving. Het creëren van echt leefbare en duurzame stedelijke ruimten is belangrijker dan ooit geworden. Met hernieuwde publieke steun voor projecten die onze steden veerkrachtiger, leefbaarder en duurzamer maken, is VanMoofs vastberadenheid om onze producten toegankelijker te maken, nog belangrijker geworden. Onze innovaties zijn niet uit de lucht gegrepen, maar komen voort uit de wensen van onze riders.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof Brand store, Service hub, of certified workshop hier en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel nu.