Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Inside the Ride: Experience Design

Bij VanMoof vinden we het stedelijk vervoer opnieuw uit. En terwijl we razendsnel onbekend gebied verkennen, kan de rit af en toe een beetje hobbelig zijn – de uitdagingen en mogelijkheden zijn eindeloos. Om altijd een stap voor te blijven, houden we onze oren open, luisteren we naar onze rider-community, en gaan we aan de slag. Hoog tijd dus om de hardwerkende mensen achter de schermen in het zonnetje te zetten. Dit is onze wereld, Inside the ride.

Alles wat we doen bij VanMoof staat in het teken van onze riders. Zij zijn zowel onze grootste bron van inspiratie als onze strengste critici. Vanaf het moment dat iemand ervoor kiest om de auto te verruilen voor een e-bike tot een bestaan als doorgewinterde fietser, uiteindelijk komt het allemaal aan op de details van hun VanMoof-ervaring. En dat is precies waar ons Experience Design-team om de hoek komt kijken.

Onvermoeibaar werkt het Experience Design-team aan de volledige klantervaring om spannende functies en onmisbare services tot leven te brengen. Hun doel? De VanMoof-ervaring zo naadloos, inspirerend en ongeëvenaard mogelijk te maken, zowel qua functionaliteit als qua gevoel. Om dat te bereiken klopt Shannon E. Thomas, Head of Experience Design, in eerste instantie aan bij onze fietsers zelf: ‘Alles draait om de fietser, die staat centraal in alles wat we doen.’ Om de volledige gebruikerservaring vorm te kunnen geven, plaatst Shannon zichzelf in de pedalen van elk van onze 130.000+ fietsers.

Steeds houdt ze daarbij rekening met verschillende factoren: van het in kaart brengen van ritten tot het waarschuwen van fietsers voor een dreigende regenbui. ‘Iemand die net klaar is met z’n eerste rit wil misschien andere dingen weten dan iemand die al langer fietst’, legt Shannon uit. ‘Als het gaat om het ontwerpen van een ervaring, moet je echt rekening houden met de behoeften van je gebruikers.’ Shannon begeleidt het team en zorgt ervoor dat elke functie ‘zo nuttig en verfijnd mogelijk’ is. Op die manier hoopt ze aan de behoeften te kunnen voldoen van alles en iedereen die een VanMoof bezit.

De sleutel tot de aanpak van het Experience Design-team? Het ontwerpen van een gecoördineerde, consistente en speelse gebruikerservaring die ervoor zorgt dat een fietser zich direct onderdeel voelt van onze groeiende VanMoof community - of je nu een e-bikeconnaisseur of een beginnende fietser bent. Experience Designer Natalia Bourges vertelt dat VanMoof zich onderscheidt van andere tracking apps door geen gebruik te maken van GPS van de telefoon van de fietser. In plaats daarvan komen de gegevens die we verzamelen en aan de VanMoof-gebruiker presenteren van de fiets zelf.

De gedachte achter deze beslissing, legt Shannon uit, komt voort uit respect voor de gegevens van fietsers: ‘Wanneer we gegevens verzamelen, willen we zeker weten dat ze ook echt een voordeel opleveren. Gegevens zijn erg kostbaar en zo behandelen we ze ook.’ Door gegevens van de fiets te verzamelen, wordt de privacy van de fietser beschermd, maar kunnen we wel de interessante verhalen over diens fiets vertellen - zoals de gereden afstand, de snelheid, het aantal stops onderweg, het totale aantal ritten en de gemiddelde duur van een rit.

Maar de VanMoof App is er niet alleen om je topsnelheid naar werk te kunnen verbeteren. In de app kunnen onze fietsers hun VanMoof zó aanpassen dat hij perfect aansluit bij hun voorkeuren. Je kunt alles zelf instellen, van de lichtsterkte van je fietsverlichting en de ontgrendelings- en alarminstellingen, tot het schakelen, tot het motorondersteuningsniveau en de belgeluiden. En je kunt er de firmware van je fiets mee updaten, zodat je altijd rijdt op onze meest geavanceerde technologie. De app is daarmee een verlengstuk van de fiets. Hij biedt je alle belangrijke ondersteuning die je nodig hebt, van het oplossen van een mysterieuze foutcode tot het inschakelen van onze meedogenloze Bike Hunter-teams wanneer je fiets wordt gestolen.

Het team voortdurend bezig met schaven en verbeteren. Door elk detail te verfijnen en zich steeds opnieuw af te vragen hoe het nog iets beter kan, krijgt de overkoepelende ervaring steeds meer glans. Het vrij laten stromen van de creativiteit is een belangrijk onderdeel van Shannons werkproces. Haar inspiratie haalt ze zowel uit intensieve ontwerpsprints met het team op het hoofdkantoor in Amsterdam als uit haar nachtelijke ritten door de stad – want los van haar computerscherm krijgen haar ideeën pas écht vorm.

Toch is het zoeken naar oplossingen voor de continu veranderende problemen waar het team iedere dag weer mee te maken krijgt niet altijd makkelijk: ‘Als het niet lukt om een probleem helemaal op te lossen, neem ik het mee naar huis, loop ik ermee rond, en droom ik er soms zelfs over.’ En Shannons niet aflatende toewijding aan het oplossen van problemen levert indrukwekkende resultaten op. Onze fietsers kunnen gerust zijn – er komt een hele hoop aan om enthousiast over te worden.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof Brand Store, Service Hub, of certified workshop hier, en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bekijk de fietsen.