Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

In achtervolging: Hoe onze Bike Hunters fietsendieven buitenspel zetten

Bike Hunting is inmiddels VanMoofs specialiteit. We speuren sinds 2016 naar gestolen fietsen en beheersen de kunst (ja, de kunst) van het jagen op fietsen tot in het kleinste detail. Geen idee waar we het over hebben? Laten we bij het begin beginnen. Het begon allemaal met onze Peace of Mind: Theft. We deden wat geen enkel ander fietsenbedrijf eerder had gedaan en vertelden onze riders dat als het ondenkbare zou gebeuren - en hun geliefde VanMoof gestolen zou worden - onze Bike Hunters op pad gaan om er alles aan te doen om hun VanMoof weer terug te krijgen.

Hoe werkt dit? Makkelijk! Wanneer je jouw fiets als gestolen meldt in de VanMoof-app, waarschuwen we onze meedogenloze Bike Hunters om hem op te sporen. Met behulp van de antidiefstaltrackingtechnologie die in al onze fietsen is ingebouwd (en een aantal goed ontwikkelde Bike Hunting-zintuigen), kunnen onze Bike Hunters de locatie van de gestolen fiets lokaliseren en deze teruggeven aan de eigenaar. Ze werken de klok rond met als enige missie riders in steden over de hele wereld te herenigen met hun stalen ros. Als ze er niet in slagen om de fiets binnen twee weken te vinden, wordt de fiets vervangen door een vergelijkbaar exemplaar met dezelfde (of zelfs betere) leeftijd en conditie. Maar begrijp ons niet verkeerd: onze Bike Hunters houden niet van falen. De meeste fietsen waar ze op jagen worden dan ook met succes teruggevonden. 70% om precies te zijn, maar daar komen we nu op...

Fietsendiefstal in eigen handen nemen

In de loop der jaren hebben we onze antidiefstalmaatregelen naar een hoger niveau getild. En dat gaat zeker gepaard met een behoorlijk aantal uitdagingen. VanMoof Bike Hunters zijn nu wereldwijd actief en ze slagen erin om binnen twee weken een steeds groter aantal vermiste fietsen terug te vinden. Als je tenminste rekening houdt met de hobbelige en doodlopende wegen en de huiveringwekkende situaties waar al onze hunts ons naartoe leiden, is dat geen slecht resultaat. Ons YouTube-kanaal is geëxplodeerd dankzij de spannende avonturen van onze Bike Hunters - waarvan we de beste maandelijks uitbrengen als een nieuwe Bike Hunt Special. Maar laten we enkele klassiekers niet vergeten, zoals de epische Casablanca-confrontatie bijvoorbeeld.

VanMoofs Head of Content Production en Bike Hunt veteraan, Joeri Breebaart, kent de evolutie van Bike Hunting maar al te goed. "Het is waarschijnlijk een van de meest waanzinnige dingen die we als merk gedaan hebben," lacht hij. "We volgen een heel gebied met behulp van coördinaten. Het kan supermoeilijk zijn omdat er overal aanwijzingen zijn." En dat is niet alles. Onze Bike Hunters gaan nu een stap verder en helpen de lokale autoriteiten daadwerkelijk om grootschalige diefstalorganisaties aan te pakken. Soms strekken deze criminele netwerken zich veel verder uit dan we voor mogelijk hielden. Het is een alsmaar voortdurende uitdaging, maar wel een die we voor geen goud zouden willen missen.

Het beste deel van de hunt? Fietsen herenigen met riders

De antidiefstaltracking en het geïntegreerde vergrendelingssysteem van VanMoof e-bikes zijn genoeg om fietsendieven af te schrikken. Maar we snappen het - het kan soms moeilijk zijn om rustig te slapen als je fiets buiten staat. Niets is erger dan dat je fiets wordt gestolen. En tegelijkertijd is er niets beter dan je gestolen fiets weer terug te krijgen. Laten wij nou net meer dan bereid zijn om de grens over te steken om onze riders te helpen: "De coördinaten kunnen ons letterlijk overal in een stad brengen", vertelt Joeri. "Als we gevaarlijk dicht in de buurt komen van een fiets, moeten we soms zelfs de grens over naar een ander land.”

Terwijl wij onze reis voortzetten om steeds beter te worden in het terugvinden van fietsen, kun jij nu het eerste jaar van jouw driejarige Peace of Mind-dekking gratis krijgen bij aanschaf van een VanMoof S3/X3. Mis het niet en houd je fiets uit handen van brutale dieven.

Zin om je aan te sluiten bij een van onze Bike Hunters? Laat je horen op onze sociale kanalen en wie weet gaan we de volgende keer met jou op jacht!

Veroorzaakt de gedachte aan iemand die jouw VanMoof S3 & X3 steelt jouw rillingen? Geen zorgen: Peace of Mind: Diefstal is jouw redding. Dit is namelijk onze ijzersterke garantie dat we jouw fiets terugkrijgen in het geval dat deze wordt gestolen. En nu krijg je een heel jaar van je driejarige Peace of Mind-Diefstal en/of Onderhoud gratis bij aanschaf van een VanMoof S3/X3.

Hoe werkt Peace of Mind: Diefstal? Gemakkelijk. Wanneer je je fiets als gestolen meldt in de VanMoof-app, waarschuwen we ons Bike Hunter-team om hem weer op te sporen. Als we hem niet binnen twee weken voor je kunnen opsporen, vervangen we hem door een fiets van dezelfde (of zelfs betere) leeftijd en staat.