Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

Een nieuwe trend die blijft: hoe we de show stalen tijdens Paris Fashion Week

Een nieuwe trend die blijft: hoe we de show stalen tijdens Paris Fashion Week

Tijdens de Parijse modeweek voor mannen dit jaar waren alle ogen gericht op één bepaald stijlicoon. En nee, het was niet de vlammende vuurbal bij de show van Rick Owens. Deze Fashion Week, was het het jaar van de e-bike. We verzamelden een internationaal gezelschap om de pure vreugde van het stadsleven op een e-bike te laten zien tijdens een van de drukste en meest zichtbare periodes van het jaar voor de industrie. En het is zeker om te zeggen dat onze customized S3's de show stalen.

De stad opnieuw definiëren: het transformatieve potentieel van de e-bike vieren

Je vraagt zich misschien af hoe een merk van e-bikes het kan maken op het meest besproken evenement in de modewereld. Nou, onze kijk op Fashion Week was niet ver verwijderd van die van alle goede ontwerpers: laat de fiets het woord doen. Wij riders weten maar al te goed hoe elektrisch rijden je leven in de stad kan veranderen - het is je kans om je ruimte terug te winnen, je eigen weg te gaan en optimaal te profiteren van dat grootstedelijke gevoel dat er op elk moment van alles kan gebeuren. Dus het enige wat we hoefden te doen, was die fietsen te laten schitteren.

Het vieren van het transformerende potentieel van de e-bike stond centraal toen we onze nieuwste partnership en limited-edition fietsen presenteerden. Voor de samenwerking met Salomon onthulde L'Art de l'Automobile een gradient S3 met de kleuren van beide merken. En het Berlijnse tijdschrift en wereldwijde modelabel Highsnobiety presenteerde een VanMoof S3 aangepast in de kleuren van hun indrukwekkende pop-up in de beruchte expositieruimte 3537. Het 'Not in Paris'-thema kwam voor het eerst tot leven tijdens de pandemie, toen het niet mogelijk was om voor de Parijse modeweek bijeen te komen om toonaangevende creatieven op het gebied van kunst, mode, muziek, design en technologie samen te brengen. Dit jaar was het de eerste keer dat 'Not in Paris' eindelijk in de stad zelf plaatsvond.

Deze mobiliteitstrend is een blijvertje

Met riders als Amine, Pia, Skinny Macho, Patrick Mason en nog veel meer op het zadel hebben onze S3's de nodige hoofden doen omdraaien in de modehoofdstad. Maar het gaat niet alleen om de VIP's. We wilden een aantal van de conventies uitdagen die je jaar na jaar in Parijs ziet terwijl redacteuren, stylisten en creatievelingen van over de hele wereld naar het evenement komen. Traditioneel gebruikt de overgrote meerderheid auto's om door de overvolle stad te rijden in een benauwde hitte van 30 graden, vast te zitten in eindeloze files, gefrustreerd bij de gedachte te laat te komen voor de volgende show, en een ravage te creëren voor de lokale bevolking.

Maar dit jaar bleek die trend tot het verleden te behoren. We hebben e-bikes uitgeleend om bezoekers van over de hele wereld de kans te geven door de straten van Parijs te navigeren zonder zich in het zweet te werken. En het wordt duidelijk dat deze mobiliteits gewoonte niet zal verdwijnen aan het eind van het festival - of zal verschuiven naar het volgende grote ding zoals alle modetrends doen. De e-bike is in Parijs om te blijven.

Positieve houding ten opzichte van de fiets in Parijs

De houding ten opzichte van fietsen in Parijs ondergaat een positieve verandering. De gemeente moedigt fietsen actief aan en heeft meerdere stimuleringsmaatregelen geïntroduceerd om het kiezen van een e-bike toegankelijker te maken - een daad die duidelijk maakt dat wetgevers wereldwijd de fundamentele noodzaak erkennen om inspanningen te versnellen om zowel het fietsen in stedelijke gebieden te vergemakkelijken als aan te moedigen. Als onderdeel van het Fietsplan van de stad zullen 180.000 extra fietsparkeerplekken worden toegevoegd aan het huidige totaal van 60.000 - meer dan een verdrievoudiging van het aantal fietsenrekken in de stad. En tussen nu en 2026 krijgen Parijse fietsers 180 km aan langverwachte en permanente fietspaden.

E-bikes nemen elke hoek van de stad over en eisen hun rechtmatige plaats op straat op. Ben jij klaar voor het volgende grote ding? Want de e-bike is hier om te blijven.