Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

Wereldwijde uitbreiding: VanMoof kondigt service-uitbreiding aan in 50 steden

VanMoof kondigt wereldwijde service-uitbreiding aan in 50 steden

Gisteravond heeft onze mede-oprichter en CEO Taco Carlier in gesprek met Kristin Musulin op SXSW 2021 eindelijk onze nieuwe plannen bekend gemaakt, en we konden niet wachten om die met je te delen. Heb je Taco's interview gemist? Lees hieronder alles wat je moet weten over onze service-uitbreiding.

We blijven trouw aan onze grensverleggende filosofie om alles in eigen beheer te doen. Daarom zetten we een nieuwe industriestandaard voor klantenservice door onze riders altijd de beste service te bieden – waar ze zich ook bevinden, of wanneer ze die ook nodig hebben. Onze missie om de volgende miljard mensen aan het fietsen te krijgen zal simpelweg niet mogelijk zijn als we niet naar de wijze woorden van onze community luisteren. Dus dat is precies wat we hebben gedaan. Na onze recente groeispurt, openen we Servicehubs en werken we in 42 steden samen met gecertificeerde fietsenmakers. Dat betekent dat we straks in 50 steden voor je klaarstaan.

We durven het best toe te geven – we zijn eventjes onderuit gegaan. Toen onze community net vorm begon te krijgen, hebben we de servicebehoeften voor onze continue groeiende groep riders over de hele wereld onderschat. Onze oplossing? Te luisteren, plannen te maken en actie te ondernemen. Twee jaar later, nu de wereld op enorme schaal blijft kiezen voor de e-bike, nemen we de volgende stap op onze missie om ons dagelijks vervoer opnieuw vorm te geven.

De wereldwijde e-bikehausse

Vanuit ons groene Amsterdamse hoofdkantoor schakelden we in op SXSW 2021. Onze CEO Taco Carlier praat daar met Kristin Musulin over de impact van de e-bikerevolutie op onze toekomstige steden, en over onze plannen om de uitdagingen aan te gaan die we op het stormachtige pad van de verandering zullen tegenkomen. We kunnen gerust stellen dat de wereldwijde groei van e-bikes het afgelopen jaar een enorme vlucht heeft genomen – de verkoop van e-bikes is meer dan verdrievoudigd. Met cijfers als deze, zijn e-bikes in Europese steden als Amsterdam, Berlijn, Parijs en Londen goed op weg om binnen tien jaar het aantal auto’s in te halen. Onze VanMoof-community bestaat inmiddels uit meer dan 150.000 fietsers over de hele wereld. En we komen ook naar de VS, waarschuwde Taco gekscherend op SXSW, een conferentie en festival dat jaarlijks plaatsvindt in Austin, Texas. ‘Amerikaanse steden zijn gemaakt voor e-bikes - ze weten het alleen nog niet.’

De mobiliteitsmentaliteit van stadsbewoners is drastisch veranderd en dat heeft enorme impact op steden over de hele wereld. Deze plotselinge ontwikkeling kan deels worden toegeschreven aan de onverwachte en gedwongen veranderingen in ons gedrag in reactie op de coronacrisis: ‘Mensen staan veel meer open voor schonere, betere en gezondere steden’, legt Taco uit. Het tempo van ons stadsleven vertraagde en onze waardering voor een leefbare stad groeide. Dit opende het afgelopen jaar bij veel mensen de ogen geopend, waardoor ze nu openstaan voor andere vervoersmiddelen en een andere manier van leven. Die gedachtenverandering is de eerste horde op de weg naar de verandering van onze steden. Een collectieve mentaliteitsverandering is het ultieme middel om onze stedelijke infrastructuur te verbeteren en zinvolle investeringen aan te moedigen voor een groenere, slimmere toekomst die we samen vormgeven.

Het opnieuw uitvinden van de service-ervaring van onze riders

Dus hoe komen we tegemoet aan deze snelgroeiende community? Met een vervijfvoudiging van het aantal riders sinds 2019, vraagt onze groeispurt zeker om slimmere maatregelen - zowel online als offline - om de next-level service te bereiken die we nastreven. ‘Een van de grootste fouten die we vorig jaar hebben gemaakt, was het onderschatten van de servicecomponent’, geeft Taco toe, ‘nu veranderen we in een gevestigd merk, we worden groter...en die riders moeten toegang hebben tot service. Om dat op te lossen, openen we nu Servicehubs zodat onze riders over de hele wereld toegang hebben tot [onze] diensten.’

In de komende zes maanden gaan we een netwerk van 14 ultramoderne Servicehubs uitrollen in Europa, de VS en Japan - waar je terechtkunt voor testritten, check-ups en allerlei reparaties. Daarnaast werken we samen met meer dan 60 gecertificeerde partnerwerkplaatsen, die stuk voor stuk zorgvuldig zijn uitgekozen en getraind om de beste service te kunnen bieden voor S3 & X3-fietsen. ‘Ons doel is om de best mogelijke ervaring te bieden aan onze riders, ongeacht hun locatie’, legt mede-oprichter Taco uit. Dit, in combinatie met intuïtievere app-ondersteuning en diagnostische oplossingen op afstand, is ons antwoord op de behoeften en wensen van onze riders.

Sinds de lancering van onze baanbrekende S3- en X3-modellen in april 2020, hebben we jouw feedback goed gemonitord om op de hoogte te blijven van de suggesties, ideeën en feedback van onze riders. En zolang jij verder blijft rijden, blijven wij werken aan het perfectioneren van onze fietsen en onze service. Voor nu hopen we dat onze riders sneller en gemakkelijker dan ooit de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Vind de dichtstbijzijnde VanMoof Servicehub of Certified Workshop bij jou in de buurt en maak vandaag nog een testrit met de VanMoof S3 & X3.

Bestel jouw fiets.


Wil jij een gecertificeerde partner worden? https://www.vanmoof.com/en-NL/certified-partner