Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

Een unieke testrit: GLOW festival Eindhoven op de fiets ontdekken

Een unieke testrit: GLOW festival Eindhoven op de fiets ontdekken

De straten van Eindhoven waren kleurrijk verlicht tijdens het jaarlijkse GLOW festival. Deze kans om unieke testritten aan te bieden, lieten we niet zomaar aan ons voorbijgaan. Dus besloten we om de deuren van onze Service Hub langer te openen, zodat GLOW bezoekers de lichtinstallaties in stijl konden bewonderen.

Ieder jaar zorgt GLOW ervoor dat het werk van 35 nationale en internationale light artists Eindhoven laat stralen. Jonge talenten krijgen zo de kans om hun innovatieve werken aan een breed publiek te laten zien. Het thema van deze editie was ‘Moved by Lights’ en de installaties waren indrukwekkender dan ooit.

Normaal gesproken ga je lopend van lichtkunstwerk naar lichtkunstwerk tijdens GLOW. Dat zette ons aan het denken. Is het niet veel leuker om dat op de fiets te doen? En ja hoor, voor we het wisten hadden we onze testritten ook ‘s avonds beschikbaar gesteld en onze VanMoof S3’s en X3’s uitgerust met telefoonhouders. Op die manier konden testriders heel makkelijk op GLOW’s interactieve kaart zien waar alle lichtkunstwerken verspreid stonden. De bonus van dit alles? Riders konden zo ook lichtinstallaties bekijken die net even te ver waren om lopend af te leggen (High Tech Campus, we hebben het over jou).

Tijdens het eerste weekend van GLOW gingen riders de straat op om de smaak van elektrisch rijden te pakken te krijgen. Fietsend door lichtgevende draadstructuren in de vorm van een brein, levendige zonnebloemvelden en fonteinen met kleurrijke waterlichtdisplays, kregen de testriders de volledige GLOW-ervaring.

Met een prachtig verlicht Eindhoven en een locatie in het voormalige Philipsterrein, konden wij onze Service Hub natuurlijk niet in het donker laten. Sterker nog: we maakten er onze eigen lichtinstallatie van door voor alle ramen neonlampen op te hangen. En aan het einde van de testritten werden onze riders met meer dan alleen licht verrast - iedereen ging naar huis met een goodiebag, mocktail en VanMoof-cupcake.

Het waren niet alleen de installaties die straalden die avond. Onze e-bikes hebben een heel arsenaal aan features die op het Matrix Display worden weergegeven. Je snelheid of accuniveau checken? Richt je ogen op het verlichte frame van je fiets. Maar het Matrix Display is nog niet alles: de iconische geïntegreerde voor- en achterlichten van onze fietsen zorgen ‘s avonds voor wat extra licht in onze steden. Wel zo fijn in deze donkere maanden!

Wil jij deze relaxte rit zelf ervaren? Dat nemen we je niet kwalijk – integendeel, feeling is believing als het op onze fietsen aankomt. Boek een afspraak in jouw dichtstbijzijnde stad om een testrit te maken op de VanMoof S3 & X3.