Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

Freedom Fields: hoe Pigalle’s op VanMoof-geïnspireerde collectie Parijzenaars omverblies op de Paris Fashion Week

Fields: hoe Pigalle’s op VanMoof-geïnspireerde collectie Parijzenaars omverblies op de Paris Fashion Week

Tijdens de Paris Fashion Week bracht Stéphane Ashpool, de Parijse ontwerper en oprichter van streetwearmerk Pigalle, met zijn serie van custom VanMoof e-bikes een ode aan de fiets. Tijdens de Paris Fashion Week van vorig jaar, begon onze collectieve droom van vrijheid door fietsen. En terwijl lockdowns de bewegingsvrijheid in steden over de hele wereld inperkten, raakte onze zoektocht naar een beter, groener en gelukkiger leven in de stad in een stroomversnelling. Van de Cycle to Nextseason van vorig jaar tot de Freedom Fields van dit jaar – onze samenwerking met Pigalle viert de vrijheid om op avontuur te gaan. Acht iconische, custom VanMoof X3’s trokken door de straten van Parijs – een krachtige ode aan de bescheiden tweewieler.

Van neongroen tot warmroze – de Freedom Fields-collectie viert het plezier van het fietsen én de kracht van samenzijn. Ons flexibele X-frame staat bekend om zijn opvallende originaliteit. Het was dan ook geen verrassing dat Ashpool ervoor koos om het minimalistische design en de unieke features van de VanMoof X3 in een nieuw jasje te steken voor zijn project. Ashpool produceerde acht unieke fietsen in opvallende kleuren en bedrukte elk X-frame met het Pigalle DNA. Trots rijdend door de straten van Parijs en uitgerust met boomboxen voor het Fête de la Musique (het jaarlijkse muziekevenement dat heel Frankrijk in een groot openbaar muziekconcert omtovert), vierden de custom VanMoof X3's mode, muziek, kleur en communitygevoel.

"De fiets brengt mensen samen. Hij zorgt ervoor dat mensen kunnen gaan en staan waar ze willen.

Fietsen is vrij zijn: een ode aan de kracht van de fiets

Ashpool zelf is al langer overtuigd van de kracht van de fiets. ‘De fiets brengt mensen samen’, merkt hij op, ‘hij zorgt ervoor dat mensen kunnen gaan en staan waar ze willen. En juist in steden als Parijs, waar alles met elkaar verbonden is, ligt veel potentie om de fiets te pakken.’ De Freedom Fields-collectie benadrukt vrijheid als kracht van de fiets en viert zijn status als fundamenteel onderdeel van ons dagelijks leven: de nieuwe manier om je door een grote stad, met vaak drukke straten zoals Parijs, te bewegen.

En nu de gevolgen van de pandemie voelbaar zijn geworden, heeft fietsen in de Franse hoofdstad een nieuwe betekenis gekregen. Doordat stedelingen de manier waarop ze door hun stad navigeren hebben moeten heroverwegen en mensen zich steeds beter een nieuwe voorstelling kunnen maken van de toekomst van onze steden, zijn fietsen symbool geworden voor de overgang naar een nieuw tijdperk. En bij VanMoof doen we er alles aan om mensen te helpen bij die overstap naar een groenere, verbonden en gelukkigere stedelijke levensstijl, met behoud van een sterk communitygevoel. Met Freedom Fields, wakkert Ashpool het vuur van onze missie verder aan. De collectie is veel meer dan alleen de eigenzinnige designs en aanpassingen aan de VanMoof X3. Freedom Fields spoort stedelingen in Parijs en daarbuiten aan om de oude vormen van mobiliteit in grote steden achter zich te laten en voor de vele voordelen van fietsen te kiezen.

Grenzen verleggen; momentum creëren

Bij VanMoof willen we de e-bike industrie opnieuw vormgeven. En om e-mobiliteit te kunnen vernieuwen, moeten we steeds weer grenzen verleggen en conventies uitdagen. Onze samenwerking met Pigalle, een vooruitstrevend streetwearmerk, brengt drie parallelle, maar verbonden werelden samen: mode, kunst en fietsen. De samenwerking helpt ons om e-bikes in een ander licht te zetten. Zoals onze creative director Pascal Duval vertelt: ‘De fiets wordt vaak gezien als een technisch hulpmiddel, maar Stéphane Ashpool tilt het iconische VanMoof-design naar een geheel nieuw niveau.’ Bouwen aan een betere toekomst hoeft niet altijd serieus te zijn. Wat fietsen zo betoverend maakt, is de speelsheid en interactie met je omgeving. Fietsen zijn dan ook niet alleen bedoeld als middel om van A naar B te komen. Ze geven je het gevoel van vrijheid.

Bekijk de Freedom Fields video hier en meer over deze samenwerking op onze Instagram.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof-locatie, en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel jouw fiets.