Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

Vijf redenen waarom het rijden van een e-bike je leven verandert

Vijf redenen waarom het rijden van een e-bike je leven verandert

Helderblauwe luchten; weelderige groene parken; zomeravonturen op slechts een fietsrit verwijderd: het is genoeg om iedereen op twee wielen te krijgen. Maar voor het geval je wat meer overtuigingskracht nodig hebt, hier is waarom elektrisch rijden je leven ten goede zal veranderen.

1. Elektrisch fietsen maakt je leven makkelijker

Zie je er als een berg tegenop om in de ochtend door het drukke verkeer naar je werk te reizen? Klaar met het eindeloos zoeken naar een parkeerplek? We nemen het je niet kwalijk. Sterker nog: zonder die stress van het reizen in een drukke stad zou ons leven er een stuk relaxter uit zien. Dat is precies wat we bij het ontwerpen van de perfecte city e-bike in ons achterhoofd hebben gehouden.

Door op een e-bike te rijden wordt de weg naar je werk korter. Als je op je bestemming aankomt voel je je energiek, opgeladen en klaar om de dag te beginnen – en dankzij onze legendarische Turbo Boost loopt er geen druppeltje zweet over je voorhoofd. E-bikes zijn sneller dan auto’s op drukke straten in de stad, dus je kunt je reistijd in de binnenstad met gemiddeld 50% verkorten. En wees gewaarschuwd: heuvels met gemak oprijden en het verkeer moeiteloos voorbij scheuren geeft een echte kick – als dit eenmaal in je systeem zit, wil je nooit meer terug.

Ben je ook altijd je fietssleutels kwijt? Deze keer is het niet erg als je ze vergeet. We hebben keyless vergrendelen nog makkelijker gemaakt met onze in-wheel Kick Lock: zet je fiets vast met een tikje van je voet en ga verder met je dag. Maak je je zorgen om diefstal of algemeen onderhoud van je e-bike? Niet doen. Met onze Peace of Mind-dekking kun je met een gerust hart naar bed: reken op onze Bike Hunters om je fiets terug te vinden als deze ooit gestolen wordt en onze Bike Doctors helpen je als je fiets een reparatie of onderhoudsbeurt nodig hebt.

2. Elektrisch fietsen verruimt de stad. En maakt het een betere plek.

Door oude gewoontes achter ons te laten en te kiezen voor elektrisch rijden, kunnen we onze steden betere leefplekken voor iedereen maken – nu en in de toekomst. E-biking is emissievrij en meer mensen op de fiets betekent minder mensen in andere schadelijke vormen van vervoer. De straten in onze steden zullen stiller, veiliger en schoner worden – en geloof ons maar: dat verschil ga je merken.

Maar we geloven niet alleen dat e-bikes de weg vrijmaken voor groenere, schonere steden. Wij geloven dat het een geheel nieuwe wereld opent. Voel je deel van het hart van de stad als je door de straten rijdt en daar volledig in opgaat. Wat voorheen onbereikbaar leek, ligt nu binnen handbereik: je hoeft het alleen maar te pakken.

3. Elektrisch fietsen is een vorm van vrijheid

Zoals alle fietsveteranen zullen beamen, fietsen is niet zomaar een manier om van A naar B te komen. Het is een vorm van vrijheid. Je bent bevrijd van het verkeer en van de busdienstregeling, je hoeft nooit meer dezelfde route te nemen en je kunt je stad en de omgeving opnieuw ontdekken. Avonturen beginnen aan je voordeur: je zult verbaasd zijn wat je allemaal zal ontdekken door verschillende routes te volgen en pitstops te maken wanneer je daar zin in hebt.

Er is geen andere manier om het te zeggen: een e-bike rijden is leuk. Heel leuk. Je vrij voelen staat gelijk aan vliegen. En daar krijg je een voorproefje van wanneer je met je VanMoof over heuvels en langs ander verkeer raast. Geloof ons: het gevoel is verslavend.

4. Elektrisch fietsen geeft je een goed gevoel

Fietsen en gezondheid gaan hand in hand. Regelmatig fietsen heeft talloze positieve effecten op lichaam en geest, zoals een betere hersenfunctie, een betere conditie, minder stress en meer energie. Een paar maanden nadat je de bus hebt ingeruild voor de fiets ben je gelukkiger, gezonder en fitter. En je hoeft ons niet op ons woord te geloven: 200.000 VanMoof-riders kunnen dit bevestigen.

De hele dag achter een scherm zitten is voor niemand goed. Naar buiten gaan en op de fiets springen is het perfecte tegengif voor een lifestyle waarin we steeds langer zitten. Bang dat je op een e-bike te weinig beweging krijgt? Onderzoek toont aan dat e-bike rijders ongeveer evenveel lichaamsbeweging krijgen als mensen die op een gewone fiets rijden. Met een e-bike ga je sneller op stap dan normaal en kun je met gemak langere afstanden afleggen. En hé, je kunt altijd je ondersteuningsniveau verlagen als je jezelf wilt pushen – dan bespaar je ook gelijk wat batterij.

5. Elektrisch fietsen bespaart je geld

Zeg die peperdure treintarieven, kostbare last minute Ubers en stijgende brandstofprijzen maar vaarwel. Met een e-bike bespaar je op de lange termijn geld. Als je de fiets eenmaal in handen hebt, heb je weinig extra kosten. En onze fietsen zijn ontworpen om lang mee te gaan: alle onderdelen van de VanMoof S5 & A5 zijn onderhoudsarm en van hoge kwaliteit. Zo kun je altijd op je fiets rekenen.

Je kunt een VanMoof e-bike ook leasen voor een maandelijks bedrag en daarmee geld besparen dankzij belastingvoordelen (tot wel 40% van de kosten van je e-bike met cycle to work programma’s voor riders in landen zoals Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Kijk of er een nationaal fietsplan is waar je van kunt profiteren of vraag je werkgever of zij zijn aangesloten bij ons Company Bike Program. Je krijgt je VanMoof niet alleen voor minder geld, je profiteert ook van onze complete 'Peace of Mind' diefstal- en onderhoudsdekking.