Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

Onze slimme fietsen zijn nu nog slimmer.De nieuwe VanMoof S3 & X3 werken nu met het Apple Find My-netwerk

Onze slimme fietsen zijn nu nog slimmer. De nieuwe VanMoof S3 & X3 werken nu met het Apple Find My-netwerk

De vanaf vandaag beschikbare nieuwe VanMoof S3 & X3 werken met Apple’s Find My-app. Dat betekent dat je je fiets veilig kunt volgen met behulp van het betrouwbare en wereldwijde Find My-netwerk, dat uit honderden miljoenen Apple-apparaten bestaat. Met de nieuwe Objecten-tab in de Find My-app, kun je je fiets op een kaart terugvinden vanaf je iPhone, iPad of Mac.

‘We brengen de toekomst van de fiets naar het heden’, vertelt onze medeoprichter Ties Carlier. ‘Binnenkort, wanneer fietsen het belangrijkste vervoermiddel in steden zijn, komt dit goed van pas, omdat het fietsers wereldwijd de rust geeft dat ze hun fiets snel weer terug kunnen vinden.’

Onze Head of Experience Design, Shannon E. Thomas deelt wat de integratie van het Find My-netwerk betekent voor onze riders wereldwijd.

Onze fietsers op de eerste plek

Onze fietsen geschikt maken voor Apple’s Find My-technologie was al heel lang een droom van ons. VanMoof kon deze functie implementeren door onze toekomstgerichte productfilosofie, waarbij we alles in eigen beheer doen. De geavanceerde technologie van onze fietsen zorgde ervoor dat we een innovatief e-mobilityproduct aan konden bieden als onderdeel van het Find My-netwerk accessoireprogramma.

Er was veel werk aan de winkel om onze unieke gebruikerservaring te perfectioneren en ervoor te zorgen dat de technologie zowel uiterst nauwkeurig als veilig is.

Maar met opgestroopte mouwen en wat VanMoof-doorzettingsvermogen, hebben we iets bereikt waar we erg trots op zijn. Want uiteindelijk is dit wat al onze teams drijft: ervoor te zorgen dat onze riders de allerbeste ervaring krijgen. Een van de grootste wensen van onze groeiende community was de mogelijkheid om je fiets snel te kunnen vinden – of dat nu in een fietsenzee bij het treinstation is, of diep in de nacht als je bent vergeten waar je je fiets hebt neergezet. Ons team zag de potentie die Apple’s Find My-netwerk voor onze fietsers zou kunnen hebben, dus we gingen snel aan de slag om die te realiseren. Nu de nieuwste VanMoof S3 & X3 met het wereldwijde Find My-netwerk werken, kun je je VanMoof nu nog preciezer volgen en vinden.

Waarin steekt de technologie met kop en schouders uit boven de rest? Het Find My-netwerk maakt niet gewoon gebruik van de Bluetooth-functie van je telefoon, maar het zet een netwerk van honderden miljoenen Apple-apparaten in om je fiets te lokaliseren, en maakt daarbij gebruik van alle innovatieve privacy en beveiligingsvoorzieningen die in het Find My-netwerk zijn ingebouwd. Dat is nou precies het soort slimmigheden waar wij van houden.

‘Onze fietsen geschikt maken voor Apple’s Find My-technologie was al heel lang een droom van ons.’

Preciezere tracking dan ooit

En dat is nog niet alles - naast onze toonaangevende veiligheidsmaatregelen zoals onze Peace of Mind-garantie, heb je nu ook de optie om, als je fiets ooit wordt vermist, de Find My-app te gebruiken om hem terug te vinden. Als je fiets in de buurt is kun je een geluid afspelen in de Find My-app om je fiets snel terug te vinden, en als hij verder weg is kun je je fiets in de Verloren-modus zetten om de hulp van het Find My-netwerk in te schakelen om je fiets weer terug te vinden. Als een vermiste VanMoof S3 of X3 wordt teruggevonden, kan iemand de Find My-app op een iPhone gebruiken om deze te identificeren. Of je kunt 'Meld wanneer gevonden' inschakelen, dan krijg je een melding wanneer het Find My-netwerk je e-bike heeft teruggevonden, en wordt de locatie op een kaart weergegeven in de Find My-app. Een ander uniek voordeel van het Find My-netwerk is dat je niet meer in de buurt van je fiets hoeft te zijn om de geluidsfuncties te activeren, omdat je niet afhankelijk bent van een directe Bluetooth-verbinding. Slim, toch?

Het Apple Find My-netwerk is anoniem en maakt gebruik van geavanceerde encryptie. Dit betekent dat niemand anders – zelfs Apple of VanMoof niet – de locatie van je fiets kan bekijken.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze riders altijd de controle hebben. Volgens Shannon zorgt onze innovatieve bedrijfscultuur en onze onvermoeibare werkhouding ervoor dat we altijd nieuwe dingen kunnen ontdekken en proberen. Het geeft ons de ruimte om nieuwe mogelijkheden zoals deze werkelijkheid te maken – zodat onze riders daar gebruik van kunnen maken.

Alle nieuwe VanMoof S3 & X3 modellen die vanaf vandaag worden besteld, werken met het Find My-netwerk.