Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

Europese Mobiliteitsweek: diverse activiteiten in Utrecht om dé fietsregio van Europa worden

Europese Mobiliteitsweek: diverse activiteiten in Utrecht om dé fietsregio van Europa worden

Vandaag gaat de Europese Mobiliteitsweek weer van start. Gemeenten en organisaties in heel Europa zetten duurzame mobiliteit tijdens deze week op de kaart. De provincie Utrecht organiseert dit jaar voor het eerst een eigen Mobiliteitsweek met diverse activiteiten op het gebied van duurzame mobiliteit. Het doel? Heel Europa overtuigen om voor een groene en gezonde manier van vervoer te kiezen.

Dé fietsregio van Europa

Zoals de naam al doet vermoeden, past de Europese Mobiliteitsweek helemaal in ons straatje. Deze bewustmakingscampagne van de Europese Commissie vindt ieder jaar plaats van 16 t/m 22 september en heeft als doel om duurzame mobiliteit op de kaart te zetten en Europeanen te inspireren om voor een groene en gezonde manier van vervoer te kiezen. Dit jaar is er een bijzondere plek voor Utrecht weggelegd, die de ambitie heeft om dé fietsregio van Europa te worden. De provincie is hard op weg om dit doel te behalen en werkt al aan talloze projecten om fietsen aantrekkelijker te maken.

Hoe? Bijvoorbeeld door het regionaal fietsnetwerk te verbeteren, snelfietsroutes te realiseren en voor innovaties te kiezen die bijdragen aan een gezond leven. Zo zien we het graag! Deze week vormt natuurlijk het uitgelezen moment om duurzaamheid en gezonde mobiliteit extra aandacht te geven. En dat is precies wat Utrecht doet.

Utrecht ziet de toekomst graag groener

Tijdens Mobiliteitsweek Utrecht kunnen alle inwoners en organisaties uit de provincie een eigen activiteit, gerelateerd aan groene mobiliteit, aanmelden. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen aan een andere activiteit die door de gemeente of een partner wordt georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis online inspiratiesessie over duurzame mobiliteit bijwonen of je aanmelden voor een fietstocht langs de Vecht. Maar hey, wij hebben ook wel iets in petto...

Ook is de actie ‘Meer fietsen = meer bomen’ opgezet. Tijdens deze actie worden er fietstellingen gedaan bij de Koningslaan, naast het Sedumveld in Bunnik. Bij elke 100 getelde fietsers belooft de provincie Utrecht een boom te planten op het Sedumveld. Zo wordt een green future ineens wel heel letterlijk.

Tijd voor een VanMoof-testrit door Utrecht

De Europese Mobiliteitsweek is bedoeld om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met een duurzamere, gezondere en groenere manier van vervoer. Wil je zelf ook een poging wagen? Wij hebben precies wat je zoekt. Boek een testrit bij onze Service Hub Utrecht en maak een ritje met de VanMoof S3 of X3 om onze e-bikes zelf te ervaren. Eenmaal geprobeerd, wil je waarschijnlijk niet meer zonder. Onze Service Hub is gevestigd aan de Savannahweg 63-65, en is geopend van 9:00 - 17:00 uur tijdens werkweken en van 10:00 - 18:00 uur in de weekenden. Jij stelt de vragen en wij geven de antwoorden. En dat doen we onder het genot van een kopje koffie. Klinkt goed toch?

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof locatie, en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel jouw fiets
.