Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

De introductie van de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3: It’s time to ride the future

De introductie van de nieuwe elektrische VanMoof S3 & X3: It’s time to ride the future

Goed gezien, het wachten is eindelijk voorbij. De baanbrekende elektrische VanMoof S3 & X3 zijn onthuld, en we proberen nog steeds op adem te komen. Je weet al dat deze fietsen de krachtigste, meest geavanceerde fietsen zijn die VanMoof ooit heeft gemaakt. Laten we samen eens duiken in de details van deze e-bikes en ontdekken waarom de VanMoof S3 & X3 van de buitencategorie zijn.

Slimme motor

Bij de motor van een e-bike draait het om meer dan alleen paardenkrachten, hoewel de S3 & X3 daar een overvloed van hebben. Wat nog belangrijker is, is hoe de motor voelt. Het heeft geen zin om de kracht op te voeren als je bij elke omwenteling van je pedalen uit het zadel wordt gegooid.

We hebben de nieuwe motor daarom zo afgesteld dat jouw fietstocht volledig natuurlijk voelt. Het lijkt niet meer alsof je vooruit wordt getrokken of dat je in een ruk naar voren schiet. Voortaan wordt jouw trapkracht tot wel vier keer versterkt. En de ongelooflijke koppeling zorgt voor een soepele fietstocht, waarbij de fiets direct reageert op hoe hard jij trapt. En doordat de motor fluisterzacht is, voelt het net alsof je op een normale fiets zit. Maar dan veel sneller. En veel leuker.

E-shifter

De VanMoof S3 & X3 zijn baanbrekend voor de fietsindustrie. Met de eerste e-shifter is automatisch elektronisch schakelen nu beschikbaar voor het grote publiek. Net zoals de motor is de e-shifter ontworpen voor de perfecte fietstocht. Hij schakelt automatisch en geeft jou zo meer kracht, zonder dat je moe wordt.

En het beste is: jij hoeft hier dus zelf niets voor te doen. De e-schakelaar communiceert realtime met de ingebouwde Smart Cartridge en schakelt automatisch bij instelbare snelheden. De S3 & X3 zijn ook de eerste VanMoof e-bikes met vier versnellingen – we hebben er twee toegevoegd zodat je nog makkelijker heuvel op kunt én met meer pit kunt afdalen.

Hydraulische remsysteem

Oké, we weten dat hydraulische remmen niet echt nieuw zijn in de fietswereld. Maar met de VanMoof S3 & X3 hebben we eindelijk een compleet ingebouwd remsysteem ontworpen, dat past bij onze filosofie. Alles, van de hendels tot de remklauwen, is ontworpen om perfect met elkaar samen te werken – kijk maar eens hoe de oliereservoirs overgaan in de handvatten van het stuur.

En het is niet alleen voor de show: dankzij de nieuwe remmen kun jij in alle weersomstandigheden krachtig remmen. Zelfs midden in een Hollandse stortbui kun je met één vinger veilig tot stilstand komen. Dankzij het hydraulische ontwerp hoef je jouw fiets zelf niet meer te onderhouden. Je hoeft dus niet meer te knoeien met je remblokjes en het insnoeren van je remkabels is voorbij. En oh ja, we hebben de remschijven gemaakt van massief, roestvrij staal. Je krijgt daardoor meer grip en het ziet er echt vet uit.

Superslimme electronica

We liegen niet als we zeggen dat fietsen op de VanMoof S3 & X3 moeiteloos is. Met slechts twee knoppen om je fiets te besturen en alles geautomatiseerd, is er niets meer dat jou in de weg kan zitten. De Smart Cartridge maakt dit alles mogelijk. Deze slimme kleine buis is de held van onze nieuwe e-bikes. Je ziet hem niet, maar hij werkt hard zodat alle interne systemen tijdens jouw fietstocht zijn geoptimaliseerd.

De Smart Cartridge is volledig opnieuw ontworpen en verwerkt realtime de feedback van de motor, terwijl hij samenwerkt met de batterij om jouw radius zo groot mogelijk te maken. Wat jouw fietsstijl ook is. De ingebouwde Theft Defense is ook twee keer zo goed geworden. Het volume staat nu op standje 11 en de locatietracking is nauwkeuriger geworden. We hebben ook nog twee nieuwe belgeluiden toegevoegd, voor als je om de een of andere reden de klassieke VanMoof ‘sonar’ niet leuk vindt…

Kortom: zowel boven als onder de oppervlakte hebben we veel verbeterd. En over de oppervlakte gesproken: ook die is vernieuwd met een krasbestendige laag. Waar je ook kijkt, je zult zien dat de fietsen een upgrade hebben. De Matrix Display laat meer informatie zien en komt tot leven met rijkere animaties. De Turbo Boost is krachtiger dan ooit, zodat je ineens vooruit zoeft. Zelfs de verbinding met de app is beter, zodat je fiets automatisch van het slot gaat en de motor al opstart als je aan komt lopen. En het zadel, de handvatten en de pedalen zijn verbeterd – zodat je de hele dag comfortabel kunt fietsen.

Dus laat je niet misleiden door die bekende silhouetten. De VanMoof S3 & X3 zijn een nieuwe fietssoort, klaar voor de moderne stad. Boek een proefrit en maak zelf echt kennis met de toekomst. It’s time to ride the future.