Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

Conversations with the City: Creatief duo Sisters Janssen strijden voor de nieuwe golf van vrouwen in de Amsterdamse kunstwereld

Conversations with the City: Creatief duo Sisters Janssen strijden voor de nieuwe golf van vrouwen in de Amsterdamse kunstwereld

De beste steden zijn niet alleen plaatsen waar we wonen en werken. Ze hebben een ziel; een uniek gevoel, geur en karakter. Soms is het beschrijven van een stad bijna hetzelfde als het beschrijven van een vriend die jullie allebei koesteren en waar jullie af en toe ruzie mee kunnen maken, maar wie altijd als thuis voelt.

Maar we kunnen niet beweren dat we de nuances van elk van onze belangrijkste steden begrijpen. Dat is waar onze serie verhalen, gidsen en kunstwerken, 'Gesprekken met de Stad' om de hoek komt kijken.

Even voorstellen: Conversations with the City

We weten dat niemand meer gebruik maakt van hun bruisende stadsleven dan lokale cultuurmakers. Dus, in dialoog met degenen die hun stad het beste kennen, is 'Conversations with the City' een serie samengesteld door lokale creatievelingen over de hele wereld. Als eerste spraken we met het Amsterdamse creatieve duo en zussen, Sisters Janssen, die een tentoonstelling hebben samengesteld in gesprek met hun geboorteplaats ter gelegenheid van de lancering in de winkel van onze nieuwste e-bikes, de VanMoof S5 & A5.

De tentoonstelling 'Conversation with Amsterdam' van Sisters Janssen - bestaande uit een aantal kunstwerken, van collage tot gedrukte media en beeldhouwkunst - pleit voor vrouwen die vormgeven aan de nieuwe golf van creativiteit.

In gesprek met Zusters Janssen

Alle drie de stukken in jullie collectie hebben een doorlopend thema. Wat is het gesprek dat jullie via jullie werk met Amsterdam wilde hebben?
We wilden licht geven aan degenen die een verandering maken door gewoon hun verhalen met veel liefde en passie te delen. Voor degenen die ruimte creëren door gewoon te doen waar ze van houden.

Wat intrigeerde jullie aan ons Conversation with the City-concept?
Het was fijn om stil te staan ​​en na te denken over wat ons zo inspireert aan deze stad. Amsterdam is een stad die we thuis noemen en dat gevoel is meestal het sterkst als je op een zonnige dag op de fiets zit met een licht briesje door je haren... of wanneer je afspreekt met je vrienden of familie op je favoriete lokale hotspot.

Als jullie aan Amsterdam denken, waar denken jullie dan als eerste aan?
De mensen; de creativiteit; de rit; de verhalen; de authenticiteit; de passie; de vrouwen. Individuen die nieuwe manieren gebruiken om zichzelf uit te drukken en te creëren, en die hun eigen verhalen te vertellen hebben. Voor dit project noemen we ze “de nieuwe golf”.

Hoe ziet de toekomst van Amsterdam eruit voor jullie? Wat zouden jullie veranderen, als er iets is?
Oeh, de toekomst van Amsterdam… we denken dat mensen steeds meer zullen opkomen voor waar ze in geloven en daar betekenis aan geven. Mensen steunen elkaar steeds meer en lijken steeds meer te beseffen dat we hier allemaal samen in zitten.

Laten we ruimte maken voor alle soorten mensen om gewoon te zijn, en ruimte maken voor mensen om deze nieuwe manieren te kunnen creëren die anderen inspireren en elkaar verheffen.

In gesprek met Amsterdam: de tentoonstelling van zusters Janssen in hun eigen woorden

“Voor dit project hebben we verschillende kunstwerken gemaakt in gesprek met wat de stad voor ons betekent en in gesprek met de mensen die deze stad vormgeven. Voor ons zijn die mensen een nieuwe golf van creatieve individuen, collectieven, gemeenschappen en bars die nieuwe manieren gebruiken om onze samenleving vorm te geven. Door hun stem te gebruiken om hun verhaal te vertellen en hun boodschap te verspreiden, creëren ze ruimte voor meer mensen om hetzelfde te doen.

Ons kunstwerk ‘Walk of Art’ is een interpretatie van de New Wave van creatieve vrouwen in Amsterdam die ons inspireren. Deze vrouwen zijn gedurfd, expressief, getalenteerd, gedurfd en niet bang om hun dromen na te jagen. We zouden ze zelf zelfs als wandelende kunstwerken omschrijven.

Het stuk ‘Local Passion’ viert de lokale hotspots die Amsterdam vormen voor ons allemaal. Elk is eigendom van mensen die hun hart en ziel storten in wat ze doen, en elke persoon heeft een ander verhaal te vertellen en een boodschap te verspreiden. Wat bijna al deze hotspots gemeen hebben, is dat ze ruimte creëren voor communities om te laten zien wie ze zijn.

Ten slotte is onze installatie 'New Ways Bench' een in het oog springende bank die deze nieuwe manieren van uitdrukken en creëren vertegenwoordigt.

Zelf de tentoonstelling van Zusters Janssen zien? Je hebt geluk. Vanaf 20 augustus zijn hun kunstwerken te zien in onze winkel in Amsterdam-Oost aan de Mauritskade 55.

Als je daar toch bent, waarom zou je dan niet een proefrit maken met onze geheel nieuwe VanMoof S5 & A5 fietsen? Boek je proefrit om zeker te zijn van een tijdslot.