Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Building the Future: Meer dan alleen onderhoud

Building the Future | Meer dan alleen onderhoud

Waar je ook fietst, wij zijn er voor je. Projectmanager Guillermo legt uit hoe we onze service naar nog een hoger niveau tillen met Peace of Mind: Onderhoud en het Bike Doctor Network.

Het succes van de VanMoof S3 & X3 hebben ervoor gezorgd dat onze klanten zich inmiddels over de hele wereld hebben verspreid. Natuurlijk is het onze taak om ervoor zorgen dat ze allemaal een geweldige VanMoof-ervaring krijgen. En dat is precies waar Peace of Mind: Onderhoud en het Bike Doctor Network voor gaan zorgen, ze geven fietsers wereldwijd toegang tot de service van onze VanMoof brandstores. Zelfs als er in jouw stad geen store is, krijg je het gevoel dat we er toch zijn. Denk aan een bedrijf als Uber. Ze hebben misschien geen kantoor in de buurt, maar waar ze je ook ophalen, je kunt altijd dezelfde kwaliteit verwachten.

E-bikes zijn een geheel eigen industrie geworden, bijna van de ene op de andere dag. En juist nu ontdekken veel mensen dat e-bikes de perfecte oplossing zijn voor de mobiliteit in de stad. Peace of Mind: Onderhoud zorgt ervoor dat deze fietsers hun fiets heel makkelijk in goede conditie kunnen houden, zodat ze langer van alle voordelen kunnen genieten.

Je kunt een van de meest geavanceerde auto’s ter wereld hebben, maar het vereist alsnog regelmatig onderhoud om hem in optimale conditie te houden. Wij hebben daarom speciaal voor onze klanten een systeem ontwikkeld waarmee onderhoud aan je fiets vanaf nu wel heel makkelijk wordt. Op basis van de rijgegevens van je fiets nodigen wij je regelmatig uit voor een controle. Onze Bike Doctors kunnen er dan voor zorgen dat eventuele slijtage periodiek wordt geëvalueerd, zodat we je zo lang mogelijk op de weg houden.

Onze mobiele Bike Doctors kunnen de elektronische onderdelen van de fiets ter plaatse nakijken en vervangen, zodat je je fiets niet meer hoeft op te sturen of hoeft te wachten op een reparatie. Dat heeft al een enorm milieu- en financieel voordeel, waar jij de vruchten van plukt. En via dit netwerk kun je niet alleen je fiets laten nakijken, je kunt ook proefritten maken en het bereik van onze Bike Hunters wordt er enorm mee vergroot. We kunnen de behoeften van onze fietsers zo hyper-lokaal in kaart brengen en betrekken hen op hun beurt meer bij het merk en ons product.

Ons unieke voordeel is dat onze fietsen kunnen communiceren met de app en onze servers. Zo kunnen we de prestaties monitoren en kunnen we op verantwoorde wijze gegevens verzamelen om mogelijke problemen in kaart te brengen. Naarmate we groeien als bedrijf en meer te weten komen over de ervaringen met onze producten, kunnen we van veraf functionaliteit toevoegen en klanten proactief op de hoogte brengen wanneer hun fiets onderhoud nodig heeft. Onze fietsen zijn modulair ontworpen, wat betekent dat het zeer eenvoudig is om ze te repareren en met basistools te onderhouden. Hoe verder we dit systeem ontwikkelen, hoe eenvoudiger het wordt om reparaties ter plekke uit te voeren - of het onderhoud door fietsers zelf uit te laten voeren.

In de app kun je straks de onderhoudsgeschiedenis van je fiets bekijken. Daarnaast kun je ook de prestaties ervan bekijken in combinatie met eventuele onderhoudsprocedures. Omdat jij als klant over al die informatie beschikt, weet je precies wat er met uw fiets is gebeurd en wat er moet gebeuren. Dat biedt ook een voordeel voor onze support teams - ze kunnen de geschiedenis van je fiets volgen en kunnen je daardoor meteen een relevante oplossing voorstellen op basis van eerdere gegevens.

We zijn nu aan het werven om het netwerk zo snel mogelijk te laten groeien en zetten al onze interne en externe expertise daarvoor in. Als het aankomt op ons supportteam moeten de processen, tools en het platform moeten volledig waterdicht en betrouwbaar zijn. Het zal een stapsgewijs proces zijn om deze service naar de hele wereld uit te rollen, maar we zijn het netwerk nu al aan het testen in Amsterdam en Berlijn, om het de rest van het jaar in meer steden te lanceren. Tegen 2021 willen we een aanzienlijke reeks van internationale steden omvatten met het netwerk - daarna is het gewoon een kwestie van nog verdere uitbreiding.

De VanMoof S3 & X3 transformeren steden wereldwijd. Maak een testrit en ervaar de toekomst zelf.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.