Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Building the Future: De ‘extra mile’ voor onze riders

Building the Future: De ‘extra mile’ voor onze riders

Justin, leider van ons Support team en één van onze eerste medewerkers, heeft er altijd voor gezorgd dat onze riders met een glimlach op hun fiets springen. Zelfs nu, bij het terugblikken op de hoogte- en dieptepunten van dit jaar, verliest Justin onze visie nooit uit het oog: onze riders staan centraal.

Ik kwam er al in 2014 bij – we hadden toen net de derde generatie VanMoof fietsen uitgebracht en er werkten nog maar zo'n 15 mensen op kantoor. We maakten in die tijd alleen ‘normale’ fietsen, dus zonder de slimme technologie waar we nu om bekend staan - de eerste Electrified had bijvoorbeeld maar twee handmatige snelheidsinstellingen en simpele GPS. Maar toen we in 2016 de volgende generatie e-bikes met app-aansluiting uitbrachten, ging het balletje rollen. De Electrified S werd overal opgepikt en dwong ons mee te groeien. Onze fietsen en het merk werden steeds bekender bij het grote publiek, en onze riders verwachtten een serviceniveau dat daarbij paste.

Bij de lancering van de VanMoof S3 & X3 bevonden we ons opeens in de top league. De e-bikes waren succesvoller dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen en we moesten snel opschalen. In een paar maanden tijd groeiden we van 12 supportmedewerkers naar meer dan 70. En door al die nieuwe mensen moesten we onze training en interne processen allemaal herzien. De weg ernaar toe ging met vallen en opstaan, maar gelukkig zijn we er inmiddels weer bovenop gekomen.Elk nieuw product krijgt bij de lancering met wat problemen te maken, zeker als er nieuwe technologie in verwerkt is. Wij proberen deze problemen zo vroeg mogelijk op te vangen en geven de real-time feedback van onze riders door aan ons Productteam. De communicatie met andere teams is superbelangrijk en we werken nauw samen met Operations, het Productteam en ons magazijn. Op die manier weten we wat we kunnen verwachten en wanneer - en zorgen we ervoor dat onze medewerkers altijd up-to-date worden gehouden.

We hebben net een nieuwe chatfunctie gelanceerd, en we hebben onze FAQ-portal vernieuwd om de vragen van riders sneller te kunnen beantwoorden. We zijn altijd op zoek naar manieren om beter te communiceren en onze riders zoveel mogelijk informatie te geven. Maar zelfs met al deze tools moet je altijd luisteren en meeleven. Eerlijkheid en transparantie zijn het belangrijkst. Zelfs als je een probleem niet meteen kunt oplossen, zullen onze riders het vaak wel begrijpen als je de situatie, of wat we als bedrijf proberen te doen, aan ze uitlegt.

Op het moment dat je je hele team vanuit huis laat werken, merk je dat de infrastructuur voor iedereen heel verschillend is. Daarom hebben we er veel tijd in gestoken om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste tools en omgeving heeft om goed te kunnen werken. Inmiddels denk ik dat thuiswerken een blijvertje is, omdat het gewoon meer mogelijkheden biedt. Vroeger namen we alleen mensen aan die uit de omgeving kwamen, maar het afgelopen jaar hebben we samengewerkt met mensen uit o.a. Australië, Londen, Parijs en Luxemburg. Ik zie niet in waarom we in de toekomst niet op dezelfde voet door zouden gaan.

Natuurlijk hebben we ook dingen geleerd van de snelle groei en het thuiswerken. Het managen van de mentale gezondheid van het team is belangrijker dan ooit. Nu het team verspreid is over verschillende locaties, is het moeilijker om signalen op te vangen. Om dat op te vangen, hebben we meerdere gesprekken met het team georganiseerd om te luisteren naar wat ze te zeggen hadden en problemen snel aan te pakken. We willen een veilige omgeving creëren waarin het team vrijuit kan praten. Je ziet nu al wat voor impact dat heeft - ons team is heel close en we hebben elkaar door heel wat moeilijke tijden heen geholpen.

Wil je ons helpen bij onze missie om de volgende miljard op de fiets te krijgen? Bezoek onze Jobs-pagina om alle vacatures te bekijken.

Vind je dichtstbijzijnde VanMoof Brand store, Service hub, of certified workshop hier en maak vandaag nog een testrit op de VanMoof S3 & X3.

Bestel nu.