Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Building the Future: Expanding our app

Building the Future | Expanding our app

The world’s most advanced e-bike needs an app to match. Digital Product Owner Myrthe explains how the VanMoof app unlocks the S3 & X3’s true potential.

Naarmate VanMoof groeide, is de app een integraal onderdeel geworden van onze fietsen. De VanMoof S3 & X3 hebben een minimalistisch ontwerp, maar ze zitten vol met slimme technologie. We hadden extra schermen of bedieningselementen kunnen toevoegen, maar waarom zou je de dingen ingewikkelder maken als je zelf al een supercomputer in je zak hebt? De VanMoof-app optimaliseert de interne technologie van de fiets en geeft deze een extra boost met de rekenkracht en connectiviteit van je smartphone. Zo krijg je toegang tot veel meer functionaliteiten, terwijl de fiets zelf heel eenvoudig te besturen blijft.

Veel smartphone-apps zijn speciaal ontworpen om je aandacht op te slurpen en je de app zo lang mogelijk te laten gebruiken. Wij hebben een compleet tegenovergestelde mentaliteit, die vrij uniek is in de app-wereld. Door het toevoegen van 'passieve' functionaliteit kunnen we het merendeel van de acties op de achtergrond uitvoeren. Op een perfecte dag hoef je je telefoon niet eens uit je zak te halen – jij kunt gewoon genieten van je rit.

Met de VanMoof-app kunnen we onze klantervaring nog veel verder uitdiepen. De app helpt je met van alles – van het uitpakken en opstarten van je fiets tot het oplossen van problemen. En dat komt nog bovenop het feit dat je de locatie van je fiets kunt bekijken, je met VanMoof Rides je ritten kunt bijhouden en de Bike Hunters kunt inschakelen als je fiets ooit vermist raakt.

Onze e-bikes vervagen de grenzen tussen hardware en software, en nu doen onze productteams dat ook. We betrekken altijd alle partijen bij het ontwerpen en testen, om ervoor te kunnen zorgen dat alles zo goed mogelijk geïntegreerd is. Zelfs met zoiets simpels als de verlichting van de fiets zorg ik ervoor dat onze app- en Bluetooth-developers er vanaf het begin bij zijn, zodat ze aan kunnen geven hoe dingen moeten werken. Ze werken hard om alles op elkaar aan te laten sluiten en ruimte te maken voor toekomstige functionaliteiten.

Ons app-team is relatief klein: we hebben drie Android-developers en vier iOS-developers in huis, samen met twee backend developers en een developer die zich heeft gespecialiseerd in Bluetooth. We zijn altijd aan het groeien, maar toch houd ik het team graag compact. Dat betekent namelijk dat we heel wendbaar kunnen zijn - we pushen elke maand nieuwe updates en bugfixes, wat ver boven het industriegemiddelde ligt.

Find your nearest VanMoof Brand Store, Service Hub, or Certified Workshop, and take the VanMoof S3 & X3 for a test ride today.

Shop the bike.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.