Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Building the Future: Een duik in het diepe

Building the Future: Een duik in het diepe

Officemanager Megan maakte een vliegende start toen ze zich eerder dit jaar bij ons team in Amsterdam aansloot. Ze vertelt hoe ze zich in recordtempo heeft aangepast aan de nieuwe omstandigheden - en legt uit wat een Officemanager precies doet als iedereen thuis werkt.

Begin 2020 werkte ik als accountmanager bij VanMoofs zusterbedrijf Dutchband. Maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten, en werden al onze evenementen geannuleerd. Ik heb eerst een paar weken vanuit huis gewerkt, totdat ik hoorde dat VanMoof op zoek was naar een officemanager. Ik kon makkelijk overstappen naar de nieuwe rol en er was meteen veel werk aan de winkel. Het was even omschakelen, maar het was een goede kans om in het diepe te duiken en van een nieuw team te leren.

Ik heb geen papiertje gehaald om officemanager te worden, ik ben er gewoon ingerold. Maar ik denk dat zo’n perspectief juist goed kan werken, je bekijkt alles met een frisse blik. Ik denk dat je gewoon organisatorische vaardigheden moet hebben en heel snel tussen taken moet kunnen schakelen, en ervoor moet zorgen dat je niets vergeet. De situatie met het coronavirus heeft alle kantoorregels toch al overhoop gehaald. Tegenwoordig besteed ik net zo veel tijd aan het ervoor zorgen dat onze teams veilig en makkelijk vanuit huis kunnen werken, als aan het organiseren en plannen van dingen op kantoor.

Vanaf het begin van de pandemie zorgt het People-team ervoor dat onze teamleden alles in huis hebben om hun werk te kunnen doen. Of dat nu een nieuw bureau is of een scherm en een toetsenbord – waar iemand ook woont, we sturen alles naar je op. En ieder huis ziet er weer heel anders uit, dus we hebben met iedereen persoonlijk afgestemd wat we kunnen doen om hen te helpen hun werk zo goed mogelijk te doen.

Het is cool om in het People-team te werken omdat je niet echt deel uitmaakt van een afdeling. Je staat met elk team binnen VanMoof in verbinding, en je helpt mensen uit het hele bedrijf. Het klinkt een beetje cliché, maar geen enkele dag is hetzelfde - je bent continu bezig en bedenkt steeds weer nieuwe creatieve oplossingen om het werk voor iedereen beter te maken.

We zijn het afgelopen jaar snel gegroeid en ik weet hoe raar het voelt om bij een bedrijf te beginnen en je collega's niet te kunnen ontmoeten - ik ben hier ook nieuw! Om de pijn te verzachten, hebben we nieuwe ideeën bedacht om mensen zich welkom te laten voelen en iedereen te helpen elkaar te leren kennen. Een tijdje geleden zijn we met een aantal onafhankelijke koffiezaken gaan samenwerken en hebben we teamleden vouchers gegeven zodat ze met elkaar op 'koffie-date' konden gaan. Het is maar een kleinigheidje, maar juist die kleine dingen zorgen ervoor dat je je veel sneller thuis voelt.

Ook al is er bijna niemand op kantoor, we gaan nog steeds door met onze VanMoof Talks-serie ... maar wel virtueel natuurlijk. Om de paar weken nodigen we een nieuwe gastspreker uit om een presentatie te geven over een bepaald onderwerp - we hebben bijvoorbeeld net dr. Iskander Smit te gast gehad over ‘The Future of Mobility’, wat heel inspirerend was voor ons als bedrijf. Soms kun je vastlopen in je werk en blijven hangen in dezelfde patronen. Juist dan is het erg fijn om eens een nieuw perspectief van buiten je directe bubbel te horen.

Ik ben me ervan bewust dat mijn baan heel erg gaat veranderen als deze pandemie voorbij is en mensen weer fulltime naar kantoor komen. Het wordt een uitdaging om iedereen in het kantoor te laten passen, nu de teams allemaal zo gegroeid zijn, maar we zijn al bezig met een oplossing. Op dit moment concentreren we ons op onze interne structuren en processen, zodat we dingen kunnen stroomlijnen wanneer alles weer 'normaal' wordt. En wie weet moeten we binnenkort wel op zoek naar een nieuw kantoor! Het wordt hoe dan ook een spannende tijd.

Wil je ons helpen bij onze missie om de volgende miljard op de fiets te krijgen? Bezoek onze Jobs-pagina om alle vacatures te bekijken.