Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Inside VanMoof

Building the Future: De ontwikkeling van onze app

Building the Future | De ontwikkeling van onze app

Bij ‘s werelds meest geavanceerde e-bike hoort een even intuïtieve app. Digital Product Owner Myrthe legt uit hoe de VanMoof-app de sleutel is tot het ware potentieel van de S3 & X3.

Naarmate VanMoof groeide, is de app een integraal onderdeel geworden van onze fietsen. De VanMoof S3 & X3 hebben een minimalistisch ontwerp, maar ze zitten vol met slimme technologie. We hadden extra schermen of bedieningselementen kunnen toevoegen, maar waarom zou je de dingen ingewikkelder maken als je zelf al een supercomputer in je zak hebt? De VanMoof-app optimaliseert de interne technologie van de fiets en geeft deze een extra boost met de rekenkracht en connectiviteit van je smartphone. Zo krijg je toegang tot veel meer functionaliteiten, terwijl de fiets zelf heel eenvoudig te besturen blijft.

Veel smartphone-apps zijn speciaal ontworpen om je aandacht op te slurpen en je de app zo lang mogelijk te laten gebruiken. Wij hebben een compleet tegenovergestelde mentaliteit, die vrij uniek is in de app-wereld. Door het toevoegen van 'passieve' functionaliteit kunnen we het merendeel van de acties op de achtergrond uitvoeren. Op een perfecte dag hoef je je telefoon niet eens uit je zak te halen – jij kunt gewoon genieten van je rit.

Met de VanMoof-app kunnen we onze klantervaring nog veel verder uitdiepen. De app helpt je met van alles – van het uitpakken en opstarten van je fiets tot het oplossen van problemen. En dat komt nog bovenop het feit dat je de locatie van je fiets kunt bekijken, je met VanMoof Rides je ritten kunt bijhouden en de Bike Hunters kunt inschakelen als je fiets ooit vermist raakt.

Onze e-bikes vervagen de grenzen tussen hardware en software, en nu doen onze productteams dat ook. We betrekken altijd alle partijen bij het ontwerpen en testen, om ervoor te kunnen zorgen dat alles zo goed mogelijk geïntegreerd is. Zelfs met zoiets simpels als de verlichting van de fiets zorg ik ervoor dat onze app- en Bluetooth-developers er vanaf het begin bij zijn, zodat ze aan kunnen geven hoe dingen moeten werken. Ze werken hard om alles op elkaar aan te laten sluiten en ruimte te maken voor toekomstige functionaliteiten.

Ons app-team is relatief klein: we hebben drie Android-developers en vier iOS-developers in huis, samen met twee backend developers en een developer die zich heeft gespecialiseerd in Bluetooth. We zijn altijd aan het groeien, maar toch houd ik het team graag compact. Dat betekent namelijk dat we heel wendbaar kunnen zijn - we pushen elke maand nieuwe updates en bugfixes, wat ver boven het industriegemiddelde ligt.

De VanMoof S3 & X3 zijn from scratch ontworpen om de integratie van de app te verbeteren. Je kunt nu de firmware-updates pushen via Bluetooth, wat veel sneller is en een enorme verbetering voor de levensduur. Zelfs iets kleins als het toevoegen van de verbindingsdot aan het Matrix Display maakt het leven voor onze fietsers en developers zoveel makkelijker. Eerder was er geen manier om te bevestigen dat de app met succes was verbonden met je fiets. Nu hoef je alleen maar een blik op het display te werpen. Het is een kleine verandering, maar het neemt veel onzekerheid weg tijdens je rit.

We zullen altijd prioriteit geven aan stabiliteit. Je fiets is een functioneel hulpmiddel in je dagelijks leven, en het is onze taak ervoor te zorgen dat jij er altijd toegang toe hebt. We houden altijd eerst rekening met de connectiviteit en het dagelijks gebruiksgemak voor we over het toevoegen van nieuwe functies gaan nadenken. En als we iets nieuws toevoegen, testen we het uitgebreid, zodat we zeker weten dat we niet inleveren op de gebruiksvriendelijkheid. Ik houd onze gebruikersanalyses goed in de gaten, zodat we kunnen zien welke onderdelen van de app het meest worden gebruikt. Daarnaast is onze community superactief, dus zodra we een nieuwe versie uitbrengen, krijgen altijd nuttige feedback - waar we vervolgens meteen op in kunnen spelen.

De VanMoof S3 & X3 transformeren steden over de hele wereld. Ervaar de toekomst zelf, en maak een testrit.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.