Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

Bike Hunt Special: Straatsburg, November 2021

Als het de eerste keer niet lukt, probeer het dan opnieuw. Onze dappere Bike Hunters gaan op zoek naar een gestolen VanMoof S3 in Straatsburg, zonder te beseffen dat deze jacht wel eens hun grootste uitdaging ooit zou kunnen worden. Samen met lokale muzikanten en zanger Matthieu, is Daniel klaar om de krachten te bundelen, zodat ze weer een fietser kunnen herenigen met z’n geliefde fiets. Maar winnen ze het deze keer van de sluwe fietsendieven die zich ergens in Straatsburg schuilhouden?

Voorkennis is onmisbaar bij het opsporen van gestolen fietsen. Dus het is aan Matthieu om Daniel en het team te helpen om Straatsburg te verkennen. Eenmaal georienteerd, gaat het team rechtstreeks op de coördinaten van de VanMoof af. Zodra ze het gebied bereiken, worden ze opgemerkt door een local die nieuwsgierig is naar hun aanwezigheid - hebben de satelliettelefoons en camera's ons verraden?

De local bevestigt dat het team inderdaad op de juiste plek is als ze een gestolen fiets zoeken. Hij leidt ze zelfs naar een grote garage waarvan bekend is dat er meer dan 2.000 gestolen fietsen uit de hele stad staan. Staat onze VanMoof daar soms tussen? Het is in ieder geval de moeite waard om dat te onderzoeken. Tijd voor wat speurwerk: het team gaat naar binnen met een Go-Pro camera om de verdachte plek te onderzoeken… maar helaas is er geen spoor dat erop wijst dat de fiets die ze zoeken in die garage staat.

Ze splitsen zich op en controleren ieder gebouw in dat gebied. De beste bron van een Bike Hunter is de kennis van local insiders en hulp – ook bij deze Bike Hunt is dat niet anders. Een foodtruckeigenaar in het gebied bekijkt z’n CCTV-beelden en ziet daartussen een beeld van iemand die op een fiets rijdt. Het is wel een fiets die precies aan hun omschrijving voldoet. Is dit dan de doorbraak waar ze op gewacht hebben?

De volgende dag gaan de Bike Hunters terug naar het gebied waar de coördinaten van de fiets actief zijn, maar er is nog steeds geen teken van de vermiste VanMoof S3. Als ze terugkomen in het stadscentrum is Daniel vastberaden om nog niet op te geven en ook Matthieu is nog lang niet klaar met deze jacht. Uitgerust met nieuwe coördinaten en een dosis frisse energie starten ze aan de tweede ronde. De complexiteit van deze Bike Hunt blijft niet onbesproken en Julius voegt zich bij het team voor wat extra hulp.

Volgende stop: het trailerpark. Het is een griezelig tafereel als de Hunters midden in de nacht het gebied onderzoeken met op de achtergrond het geluid van waakhonden die de Hunters al van verre op het spoor waren. Om problemen te voorkomen, besluit het team de zoektocht de volgende ochtend voort te zetten. Net voordat ze weg willen gaan, zien Daniel en Julius twee kinderen die zich opvallend gedragen. Maar dat niet alleen: ze vinden ook een deur die de moeite waard kan zijn om op te kloppen.

Matthieu sluit zich de volgende dag weer bij de Hunters aan om een tweede poging te doen om de gestolen VanMoof S3 terug te vinden. Na wat rondgevraagd te hebben in de omgeving van het trailerpark, besluiten ze dat het tijd is om het verdachte huis van de nacht ervoor nog even te controleren. Meteen na een geruststellend gesprek met de eigenaar, slaat de telefoon van een van de Hunters alarm: "Gestolen fiets gevonden". En ja hoor, daar staat de fiets in een fietsenstalling: klaar om teruggehaald te worden.

De rechtmatige eigenaar van de VanMoof had al een vervangende fiets gekregen, dus de VanMoof S3 is naar onze Brand Store in Parijs gebracht om een tweede leven te krijgen. Matthieu laat nog een briefje voor de dief achterlaat op het slot: “Steel nooit een VanMoof”. Helemaal waar.

Wil jij je aansluiten bij een van onze Bike Hunters? Laat van je horen op onze social channels en wie weet gaan we de volgende keer dan samen met jou op avontuur!

Krijg je al nachtmerries van het idee dat iemand je VanMoof S3 & X3 steelt? Peace of Mind Diefstal is de oplossing! Het is onze ijzersterke garantie dat we je fiets terugkrijgen in het geval dat deze gestolen wordt.

Hoe werkt Peace of Mind Diefstal? Makkelijk. Als jij jouw gestolen fiets als vermist opgeeft in de VanMoof-app, sturen wij ons team van Bike Hunters erop af om ‘m terug te halen. Als dat niet binnen twee weken lukt, vervangen we je fiets voor een ander exemplaar in dezelfde (of nog betere) staat.