Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

Bike Hunt Special: Stockholm, juli 2021

Maak je borst maar nat voor Daniel en het Zweedse debuut van het team, want ze laten weer een knap staaltje Bike Hunting zien. Deze maand gaan onze Hunters op pad met de beroofde eigenaar zelf, Ludo. Want hey – het zou niet eerlijk zijn als wij de enige zijn die plezier maken. Vol adrenaline en klaar om zijn gestolen VanMoof S3 terug te vinden, sluit Ludo zich aan bij Daniel en zijn team in deze razendspannende Bike Hunt special.

Terwijl Stockholm goud kleurt, maken Daniel en zijn team zich klaar voor de Hunt. Waar zal die deze keer naartoe leiden? Zal Ludo zijn vermiste fiets ooit weer terug zien? Als ze naar het centrum rijden, komen de Hunters Ludo tegen, die als half-Italiaanse voetbalfan dolblij aanschouwt hoe zijn team tijdens de finale van het EK de beker in de wacht sleept. Geen slechte start van hun missie. De volgende dag gaan ze direct aan de slag. Ludo’s VanMoof S3 is in het centrum van Stockholm gestolen en het ziet ernaar uit dat deze naar de buitenwijk Trångsund is gebracht. Maar nog even geduld, Hunters. We leren Ludo hier eerst de kneepjes van het Bike Hunting-vak: tijd voor een bezoek aan de plaats delict.

Zoals het een echte Zweed betaamt, zat Ludo middenin een ontspannende saunasessie toen zijn VanMoof onder zijn neus vandaan werd gegrist. Niet echt iets waarop je zit te wachten nadat je helemaal tot rust bent gekomen. Zijn fiets was dubbel vergrendeld en is weggedragen naar een auto die op de weg geparkeerd stond. Nu wordt het menens. Het team gaat ambitieus op pad en vangt een eerste signaal op langs de snelweg. Maar bij het Bike Hunten is het veldwerk het belangrijkst. Na wat tips van vriendelijke buren, ontdekken ze dat er veel achterafweggetjes zijn waar gedumpte fietsen en motors vaker te vinden zijn.

Na het gebied te hebben gescand, ontvangen de Hunters duidelijke signalen uit een bepaald gebouw, en vragen ze toestemming om eens in de kelders rond te kijken. Maar helaas leverde dat niets op. Dan valt Daniels scherpe blik op een verdacht persoon, wiens gespannen gedrag meteen opvalt. Als de verdachte de hoek om sprint, zet Daniel de achtervolging in. Een paar minuten later lichten de drie woorden op die elke Bike Hunter op zijn telefoon wil zien: ‘Gestolen fiets gevonden’.

Vanaf een uitkijkpost op een heuvel ziet het team een balkon met daarop een stuur dat erg lijkt op die van een VanMoof - het einde is in zicht. Ludo voelt dat zijn fiets binnen handbereik is. En terwijl het geïntegreerde diefstalbeveiligingsalarm hard door de flatgebouwen galmt, is het tijd om de plaatselijke politie te bellen. Het duurt niet lang voordat ze de fiets lokaliseren en terugbrengen naar Ludo. Zijn missie is volbracht – zonder de dader, maar wel met zijn teruggevonden fiets. Triomfantelijk rijden ze terug. En deze overwinning kan maar op één manier gevierd worden. Met karaoke. Uiteraard een liedje van ABBA. Klaar voor Daniels zangkunsten?

Wil je ook op jacht met de Bike Hunters? Laat van je horen op onze sociale kanalen en wie weet, gaan we de volgende keer met jou op avontuur!

Krijg je al nachtmerries van het idee dat je VanMoof S3 & X3 wordt gestolen? Peace of Mind diefstal is onze ijzersterke garantie dat we je fiets terughalen in het geval hij gestolen wordt.

Hoe Peace of Mind diefstal werkt? Simpel. Wanneer je je fiets als gestolen opgeeft in de VanMoof App, zorgen wij dat ons Bike Hunter-team je fiets weer terugvindt. Als we je fiets niet binnen twee weken terugvinden, vervangen we deze door een fiets van een vergelijkbare leeftijd en staat.