Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

Bike Hunt Special: Londen, oktober 2021

Een Bike Hunt met een rap: voor de Bike Hunt van deze maand reisde Daniel af naar London, waar hij op zoek gaat naar een vermiste VanMoof S3. Rapper & MC Grouch fungeert als gids en geeft Daniel ook nog een lesje rappen. Deze aflevering heeft alle kenmerken van een klassieke Bike Hunt: verdachte huizen, donkere steegjes en parkeergarages én een gevreesde berg van gedumpte fietsen. Zal Daniel, na een lange jacht met te veel valse aanwijzingen, de VanMoof S3 vinden? Of zal zijn Bike Hunt rap in de hitlijsten belanden?

Eenmaal aangekomen in Londen maken VanMoofs dappere Bike Hunter Daniel en co-hunter Julius zich klaar voor een nieuw avontuur om de geliefde VanMoof S3 van zijn rider op te sporen. Londen is groot, dus waar zal de jacht hen deze keer naar toebrengen? Gelukkig komen er goede coördinaten binnen vanuit Brixton in Zuid-Londen, waar de VanMoof S3 voor het laatst werd gezien. In voorbereiding op de grote dag die komen gaat, probeert het duo uit te rusten in het Windmill Hotel in Clapham om hun energie te sparen - dat zullen ze nodig hebben.

De volgende ochtend wordt Daniel ruig wakker gemaakt. Het is Julius aan de deur - de jacht is geopend! Maar eerst is het tijd voor koffie. Daniel controleert de coördinaten en gelukkig zijn ze duidelijk genoeg. De fiets is nog steeds in Brixton, zien ze. Een hoopvol begin van de dag. De Hunters zijn klaar om te gaan. In Brixton ontmoet Daniel Grouch die als hun lokale gids fungeert. Een rapper, MC en gemeenschapsfiguur met een groot hart: Grouch is precies de insider die ze nodig hebben om het multiculturele Brixton te ontdekken.

Na een ontmoeting bij een bijzondere plek die is opgedragen aan een overleden vriend, neemt Grouch hen mee naar de Brixton Soup Kitchen: een plaatselijk initiatief in het hart van de gemeenschap. De lokale helden van de Soup Kitchen zijn een rots in de branding voor mensen in nood. Ze helpen met voedselpakketten, warm eten, counseling en ondersteuningsprogramma's. Het team is hard aan het werk in de organische groentetuin, terwijl kok Dave in de keuken de maaltijden van de dag klaarmaakt. De tweede stop van de Bike Hunters is een opnamestudio waar Daniel raples krijgt van Grouch. Daniel verkent graag zijn muzikale talenten, dat hoorden we in de vorige aflevering al met zijn Abba-vertolking in Stockholm. Is er dan misschien een carrière als rapper voor hem weggelegd?

Na een leuke ochtend, is het toch echt tijd om over te gaan tot het serieuzere werk. Er is natuurlijk wel een missie die volbracht moet worden. Grouch weet precies waar de locatie van de coördinaten is en zet Daniel en Julius daar af, zodat ze aan hun jacht kunnen beginnen. De coördinaten zijn nog steeds duidelijk en leiden naar een fietsenwinkel in de buurt. Daniel besluit om net te doen alsof hij een klant is in de hoop een glimp van de fiets te ontdekken. Om het zekere voor het onzekere te nemen, vermomt hij zich met een bril. Ook houdt hij natuurlijk zijn Bike Hunter-app aan. Terwijl Daniel richting het huis loopt, ziet hij een berg van gedumpte fietsen ervoor liggen. Nogal verdacht… Ligt de VanMoof S3 daar soms tussen? Het is altijd zenuwslopend om het huis van een potentiële dief te benaderen en vandaag is dat niet anders. Hij klopt op de deur, maar zonder succes. Wacht, stond er nou iemand achter het gordijn te gluren? Ze checken de achterkant van het huis nog even, je weet maar nooit. Het huis van de achterburen geeft ze helemaal de kriebels - surprise, surprise, er is niemand thuis. Tja, wat nu?

Het duo besluit om het tweede paar coördinaten onder de loep te nemen dat hen leidt naar de drukke hoofdstraat, spoorbrug en treinstation. Ze kammen elke straat en steeg uit, maar nog steeds is er geen spoor te bekennen van de VanMoof S3. Hun laatste poging is het gebied achter de brug. Inmiddels is het al donker buiten. De vermoeidheid slaat toe en dat is niet zo gek ook na een lange dag op jacht te zijn geweest. Dan schrikken ze op van politiesirenes en commotie op straat. Een ding is zeker: dit is geen fijne buurt om in het donker rond te dwalen. Toch besluiten de Bike Hunters om nog een uur door te zetten.

Ze denken dat ze iets gezien hebben op een afgesloten parkeerplaats, maar het blijkt vals alarm. Gefrustreerd en moe besluiten ze het voor gezien te houden en de volgende ochtend terug te keren. Maar wacht, Julius ziet een andere parkeerplaats en deze keer controleren ze of die echt op slot is - ze zijn tenslotte nog steeds binnen het gecoördineerde gebied. En raad eens: de poort is open. Intuïtief gaat Daniel op de donkerste hoek af en voelt dat hij misschien iets op het spoor is. Zijn Bike Hunting zintuigen hebben gelijk: plotseling ziet hij de gestolen VanMoof S3 recht voor hem. Missie volbracht in één dag. Hoewel het al na middernacht is, kan hun blijdschap niet op als ze terug lopen richting het hotel mét de teruggevonden VanMoof S3. Tot de volgende keer Londen: it’s a rap!

Wil je ook op jacht met de Bike Hunters? Laat van je horen op onze sociale kanalen en wie weet, gaan we de volgende keer met jou op avontuur!

Krijg je al nachtmerries van het idee dat je VanMoof S3 & X3 wordt gestolen? Peace of Mind diefstal is onze ijzersterke garantie dat we je fiets terughalen in het geval hij gestolen wordt.

Hoe Peace of Mind diefstal werkt? Simpel. Wanneer je je fiets als gestolen opgeeft in de VanMoof App, zorgen wij dat ons Bike Hunter-team je fiets weer terugvindt. Als we je fiets niet binnen twee weken terugvinden, vervangen we deze door een fiets van een vergelijkbare leeftijd en staat.