Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

Bike Hunt Special: Berlijn, Maart 2021

Niemand houdt van dieven. En als de fiets van een van onze riders is gestolen, nemen we dat persoonlijk. Als je VanMoof wordt gestolen, vinden wij ‘m voor je terug of vervangen we je fiets – maar om eerlijk te zijn, zijn we ook niet vies van een achtervolging. Om fietsen terug te vinden, hebben we een speciaal team van Bike Hunters verzameld. Hier lees je over hun achtervolgingen.

De Bike Hunt Specials volgen onze onverschrokken Head Bike Hunter Daniel op zijn wereldwijde avonturen tijdens het redden van gestolen VanMoof-fietsen. In elke twee-maandelijkse aflevering, slaat hij de handen ineen met een lokale Bike Hunter en kiest hij een speciale gast die meegaat op de achtervolging. Deze maand zijn we terug in Daniels thuisstad Berlijn, waar zijn goede vriendin Jalil meegaat op jacht naar een gestolen S2. Jalil is klaar om de kneepjes van het vak te leren - maar lukt het haar ook om de Bike Hunter-titel te verdienen?

Weer een dag, weer een nieuwe Bike Hunt voor Daniel, VanMoofs ervaren Bike Hunter. Het is de eerste Bike Hunt van 2021, en deze keer is hij op een missie om een gestolen Dark S2 terug te vinden. Tijd om zijn crew samen te stellen: de eerste die aan het team wordt toegevoegd is medehunter Daisy-May, die je je misschien nog herinnert van onze legendarische september-aflevering. En hij neemt ook zijn goede vriendin Jalil mee – een geboren detective die deze kans met beide handen aangrijpt. Zowel in Berlijn als in haar thuisstad Guadalajara in Mexico, zijn er al verscheidene fietsen van haar gestolen, dus ze is klaar om wraak te nemen.

Daniel gaat bij de Berlijnse brandstore langs om zijn Bike Hunter-tas met Bluetooth-scanner en een reserve-X3 voor Jalil op te halen. Op weg naar Frankfurter Tor waar ze Daisy-May zullen oppikken, geniet Jalil van de rit op haar X3 - die Turbo Boost zal haar goed van pas komen. Overdag is ze kapster en modefan, maar ze heeft haar pijlen gericht op de filmacademie. Onder het genot van een espresso in Daisy-Mays favoriete Siciliaanse koffiebar in Kreuzberg broeden ze samen op een plan hoe ze de vermiste S2, die voor het laatst in Neukölln werd gespot, terug gaan vinden. Maar voordat ze beginnen, neemt Daniel eerst met Jalil het stappenplan door: breng potentiële schuilplaatsen in je hoofd in kaart, blijf rustig als je problemen ziet aankomen en vertrouw op je gevoel. En als het onveilig voelt, maak dan dat je wegkomt. Scanner mee, en Jalil is klaar voor de hunt.

In Neukölln wijzen de coördinaten naar een park, dat de Bike Hunters vervolgens helemaal uitkammen. Maar afgezien van een paar grafstenen in een spookachtige uithoek, vinden ze niets - zelfs geen teken van de fiets. Daniels instinct leidt hen naar de achtertuinen, want hij weet dat zich daar verborgen zaken afspelen. In typische Berlijnse stijl, zijn het een soort doolhoven. Jalil gebruikt Daniels 'gestolen-fiets-deurbel-truc' om er een kijkje te kunnen nemen, en tijdens het doorzoeken van parkeergarages en vuilcontainers wordt haar doorzettingsvermogen op de proef gesteld. Gefrustreerd door het rondrijden in cirkels, vestigt het team haar laatste hoop op een gebouw dat ze eerder was ontgaan. Jalil is nog niet klaar om de handdoek in de ring te gooien, maar de S2 is nergens te bekennen. Zelfs de opgewekte Daniel vindt het moeilijk om optimistisch te blijven. Na hun harde werk en een kleine pauze om een afgeslagen auto te helpen duwen, moet het team het helaas voor gezien houden.

Een nieuwe dag breekt aan voor de Bike Hunters, en Daniel kan de overwinning al ruiken. En hij voelt dingen meestal goed aan. Om de hoek pikken ze coördinaten op voor de S2 - Daniel heeft zijn stalkmodus iets verder opgevoerd. Ze rijden een rondje om een buurtpark, en boem! Daniel ziet hem. Bizar genoeg, komt de eigenaar van de gestolen fiets net de hoek om als Daniel op het punt staat om toe te slaan. Na wat vakkundig onderhandelen, is de S2 weer in veilige handen. Zo doe je dat, mensen.

Wil je ook op jacht met de Bike Hunters? Laat van je horen op onze sociale kanalen en wie weet, gaan we de volgende keer met jou op avontuur!

Bezorgt het idee dat je VanMoof S3 & X3 wordt gestolen je nachtmerries? Peace of Mind: Theft is onze ijzersterke garantie dat we je fiets terughalen in het geval dat hij gestolen wordt.


Hoe Peace of Mind: Theft werkt? Simpel. Wanneer je je fiets als gestolen opgeeft in de VanMoof App, zorgen wij dat ons Bike Hunter-team je fiets weer terugvindt. Als we je fiets niet binnen twee weken terugvinden, vervangen we deze door een fiets van een vergelijkbare leeftijd en staat.