Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

Bike Hunt Special: Amsterdam, Mei 2021

In onze Bike Hunt Specials volgen we onze onverschrokken Head Bike Hunter Daniel op zijn avonturen tijdens het opsporen van gestolen VanMoof-fietsen over de hele wereld. Om de twee maanden sluit hij zich aan bij een lokale Bike Hunter en nodigt hij een speciale gast uit om mee op jacht te gaan. Deze maand zijn we terug in Nederland, waar Daniel vergezeld wordt door de ervaren freerunner Philip van Ees. Samen gaan ze op zoek naar iemands geliefde S2 – maar komen Philips parkourskills ook van pas bij het opsporen van gestolen fietsen?

Springen van brandende schepen, schuilen voor vijandige vliegtuigen, naar achter geblazen worden door ontploffend dynamiet – geen scènes waarbij je direct aan een Bike Hunt denkt. Maar misschien ken je ze wel van Dunkirk, de Nederlandse blockbuster waar Philip van Ees aan meewerkte als stuntman. Voor de Bike Hunt Special van deze maand, wordt Daniel bijgestaan door niemand minder dan Philip zelf, een van Nederlands meest ervaren freerunners. Maar komen zijn parkourskills ook van pas tijdens het opsporen van een vermiste VanMoof S2?

Philip van Ees ontmoet Daniel bij het VanMoof HQ in Amsterdam, om alvast in de stemming te komen. Hun taak voor vandaag? Een vermiste VanMoof S2 opsporen, en terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar. Philip was een van de eerste freerunners in de Nederlandse parkourscene, en in de 16 jaar dat hij actief is, zag hij de sport uitgroeien van een underground hobby tot een internationaal erkende sport. Tegenwoordig runt hij een trainingscentrum voor freerunners en de politie en zet hij af en toe zijn skills in als stuntman voor TV of film. Laten we eerlijk zijn – wie wil er nu niet af en toe de Nederlandse parkeergarages verruilen voor een re-enactment van een van de meest dramatische veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog?

De fiets waar ze naar op zoek gaan is gestolen in Middelburg, en de dief is erin geslaagd de fiets 180km verderop naar Bilthoven te brengen. Het team laadt het busje in, traceert de laatst bekende locatie van de fiets, en gaat op jacht. Eenmaal in Bilthoven, leert Philip de basics van freerunning aan Daniel, en weet hij de perfecte plek om ze uit te proberen – en binnen no time springt Daniel over muurtjes.

Maar al snel focussen ze zich op hetgeen waarvoor ze gekomen waren: de gestolen fiets. Gewapend met twee VanMoof S3s, volgen ze de coördinaten van de fiets naar een afgelegen industrieterrein. En terwijl ze zich een weg banen door doodlopende wegen en parkeerterreinen, speuren ze naar de vermiste VanMoof. Een groepje fietsen wekt bij Daniel meteen argwaan op, en bingo! Ze herkennen de VanMoof meteen tussen de andere fietsen. Philip stort zich meteen op het slot, en in minder dan een dag is deze Hunt alweer voltooid.

Er is geen tijd te verliezen – Daniel brengt meteen de eigenaar op de hoogte van het goede nieuws. ‘Dat is geweldig!’, roept hij verrast uit, ‘Ik had nooit gedacht dat ik mijn fiets weer terug zou zien.’ En dit soort blije herenigingen, zijn precies de reden waarom we dit doen. Een week later komt de klant langs op het VanMoof HQ om zijn fiets weer op te halen. Het team heeft de klus binnen 7 uur geklaard. Niet verkeerd Philip, helemaal niet verkeerd.

Wil je ook op jacht met de Bike Hunters? Laat van je horen op onze sociale kanalen en wie weet, gaan we de volgende keer met jou op avontuur!

Krijg je al nachtmerries van het idee dat je VanMoof S3 & X3 wordt gestolen? Peace of Mind diefstal is onze ijzersterke garantie dat we je fiets terughalen in het geval dat hij gestolen wordt.

Hoe Peace of Mind diefstal werkt? Simpel. Wanneer je je fiets als gestolen opgeeft in de VanMoof App, zorgen wij dat ons Bike Hunter-team je fiets weer terugvindt. Als we je fiets niet binnen twee weken terugvinden, vervangen we deze door een fiets van een vergelijkbare leeftijd en staat.