Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op

Back to Basics | Welke fietsmaat heb ik nodig?

Back to Basics | Welke fietsmaat heb ik nodig?

Tijd voor een nieuwe e-bike? Je vraagt je vast af welk model het best bij je past – nou, dit is de plek waar je moet zijn om daarachter te komen. In slechts een paar eenvoudige stappen weet jij hoe groot of klein je fiets moet zijn – want uiteindelijk zijn onze next-generation e-bikes er in verschillende soorten en maten, net als onze riders.

Size Matters

Het vinden van de juiste fietsmaat is erg belangrijk als je op zoek bent naar een nieuwe fiets. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je nieuwe e-bike niet te klein of te groot is, maar juist het perfecte model voor jou is. Maar hoe? First things first: zorg ervoor dat je je totale lichaamslengte en de lengte van je binnenbeenlengte weet en dat je onze maattabel voor fietsen hebt bekeken. Klaar? Laten we je opmeten.

De VanMoof S3 & X3 hebben beide dezelfde motor, accu en smart tech, maar hebben een verschillende maat. We raden de VanMoof S3 aan voor riders met een lengte tussen 170–210 cm. Dit model ondersteunt een gewicht van 120 kg en bevordert een voorovergebogen fietshouding. Voor riders met een lengte tussen 155–200 cm, raden we de VanMoof X3 aan. Deze ondersteunt hetzelfde gewicht, maar zorgt voor een rechtere fietshouding.

En natuurlijk zijn het stuur en zadel verstelbaar bij beide fietsen, zodat jouw fiets perfect bij je lengte aansluit. In de montagehandleiding die bij je e-bike wordt geleverd, vind je uitleg over hoe je de hoogte van jouw fiets kunt afstellen.


VanMoof X3

1. Zitbuis: 500 mm 2. Bovenbuis: 558 mm 3. Bovenbuisdiameter: 50 mm 4. Balhoofdbuis: 275 mm 5. Wielbasis: 1060 mm 6. Standover-hoogte: 712 mm 7. Diagonale buis: 770 mm 8. Diagonale buisdiameter: 65 mm 9. Stuurbreedte: 680 mm 10. Totale lengte: 1669 mm 11. Diameter zadelpen: 34 mm

Vind het perfecte model

Klaar om je bij ons aan te sluiten maar weet je niet zeker voor welke fietsmaat je moet gaan? Je moet twee maten weten om de fiets die op jouw lijf geschreven is te vinden: je totale lichaamslengte en je binnenbeenlengte.

Je binnenbeenlengte is cruciaal om te bepalen welk model het meest geschikt is voor jou, dus zorg ervoor dat je dit nauwkeurig opmeet. Weet je niet precies hoe je dit moet doen? Meet je binnenbeen vanaf je kruis tot aan de onderkant van je been. Dat is je binnenbeenlengte!


VanMoof S3

1. Zitbuis: 587 mm 2. Bovenbuis: 615 mm 3. Bovenbuisdiameter: 59,4 mm 4. Balhoofdbuis: 153 mm 5. Wielbasis: 1113 mm 6. Standover-hoogte: 862 mm 7. Diagonale buis: 770 mm 8. Diagonale buisdiameter: 65 mm 9. Stuurbreedte: 650 mm 10. Totale lengte: 1825 mm 11. Zadelpendiameter: 34 mm

We geven je graag advies

Misschien zit je precies ergens tussen onze twee modellen in – dat is natuurlijk ook oké. Advies nodig voor het vinden van de e-bike die het best bij je past? Dat geven we je graag! Kom langs in een van onze locaties, dan zorgen we ervoor dat je met een goed gevoel naar huis gaat.

En we begrijpen het – feeling is believing als het op onze fietsen aankomt. Dus als je nog niet 100% zeker weet welke fiets jouw favoriet is, boek dan een testrit in een van onze locaties om de VanMoof S3 & X3 uit te proberen.