Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

5 onderhoud tips voor elke VanMoof rider Van wiel veiligheid tot het afstellen van je stuur - op ons kan je rekenen.

5 onderhoud tips voor elke VanMoof rider

Of je nu om de dag fietst, meerdere keren per dag, of liever langere weekendritten maakt - fietsonderhoud is essentieel voor een gelukkige en gezonde fiets, en voor de veiligheid van de rider. Daarom komen onze tips en trucs goed van pas. We hebben onze top 5 tips samengesteld voor elke elektrische VanMoof fiets. Heb je jouw VanMoof toolbox bij de hand? Laten we beginnen.

1. Ketting smeren

Wist je dat je het beste elke twee tot drie maanden je ketting kan smeren om je ritten zo soepel mogelijk te houden? Bij deze een reminder. Het enige wat je hoeft te doen is de kettingsmeer die in je toolbox zit en een doek te pakken (als je geen kettingsmeer meer hebt, kun je die van een goede fietsenmaker gebruiken). Stap één - zet je fiets op zijn kop. Smeer vervolgens de ketting via het gat in het plastic deksel van de aandrijfketting. Terwijl je de ketting smeert, duw je de pedalen naar achteren en herhaal je dit een paar keer. Voilà - je bent klaar om te fietsen.

Check out the tutorial here.

2. Stuurverhoging

De hoogte van je stuur kan de ervaring van je rit drastisch veranderen. Dus of je nu een sportief gevoel wilt of de voorkeur geeft aan een rechte, comfortabele rijpositie, kijk eerst naar je stuur. In je toolbox vind je twee zogeheten spacers waarmee je jouw stuur kunt verhogen. Aangezien de instructies verschillen per type VanMoof e-bike, raden we je aan onze FAQ te bekijken. Houd er rekening mee dat je maximaal twee spacers kunt gebruiken - als je er meer gebruikt, beïnvloedt dat de bedrading en de prestaties van de fiets.

Check out the tutorial here.

3. Zadelhoogte

Het is belangrijk om de juiste zadelhoogte te vinden - niet alleen om oncomfortabele ritten te voorkomen, maar ook omdat het anders knie- en rugklachten kan veroorzaken. En dat willen we uiteraard niet zien gebeuren. Als algemene regel geldt dat je zadel op dezelfde hoogte moet staan als je heup om zoveel mogelijk trapkracht te krijgen. Als je wilt onderzoeken welke zadelhoogte het beste bij je past, heb je alleen een Torx 30 nodig die je in je toolbox kunt vinden.

Check out the tutorial here.

4. Wielen controleren

Hoe je woon-werkverkeer er ook uitziet, het is belangrijk om elke maand de wielen van je fiets te controleren of deze nog goed vastzitten, om er zeker van te zijn dat je fiets goed werkt en zo ook je veiligheid te waarborgen. Hiervoor heb je de anti-diefstal sleutel en moerentang nodig die je vindt in - jawel, je raadt het al - je VanMoof toolbox. Controleer beide kanten van de voorvork en de achtervork, de moer moet in het midden van beide uitvaleinden zitten. Als je hulp nodig hebt, bekijk dan onze video's over de montage van het voorwiel en van het achterwiel.

5. Reset

Soms hebben we allemaal wel een reset nodig, en dat geldt ook voor jouw VanMoof. Zoals door elk IT team ooit gezegd - probeer je fiets uit te schakelen en dan weer aan te zetten als je fiets een error code aangeeft of niet werkt zoals je gewend bent. De manier waarop je een reset moet uitvoeren hangt af van de fiets die je hebt - voor de VanMoof S3 & X3 druk je 8 seconden op de knop onder de bovenbuis van de fiets. Als je een S2 of X2 hebt, reset je de fiets met een pen en voor onze klassieke S1 zet je hem uit en aan via de knop onder de bovenbuis.

Met deze vijf tips staat niets je volgende fietstocht in de weg - waar dat ook mag zijn.

Check out the tutorial here.

Wil je jouw fiets op de juiste manier verwennen? Ontdek meer tips en trucs op onze FAQ.